avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vrea sa plece de acasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vrea sa plece de acasa

Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati unu dintre ei aici intra el ea sau parintii lui daca parinti fetei face plangere la politie ? nu incercati sa convingeti ca e mai bine sa stea acasa ca a incerca toata lumea si e de ne clintit . multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: amy02 , utilizator 21:27, 15 Decembrie 2012
Prietenul minor si parintii sai vor raspunde penal pentru relatii sexuale cu o minora, sechestrare etc .
Pai din moment ce a trecut de varsta de 14 ani,si ea daca este de acord nu cred ca se poate pune problema de relatii sexuale cu o minora.Mai mult de atat trebuie probat daca intr-adevar au intretinut relatii sexuale,iar daca fata a fost de acord ma indoiesc sa existe aceasta acuzatie. Insa cu plecatul de acasa este alta treaba. Ar trebuie sa discute cu parintii fetei,sa se inteleaga,prin vorba buna se pot rezolva multe (desigur exista si exceptii!!). Succes
in primul rand sexul cu un minor este constituie infractiune art.198 Cp. sexul intre minori constituie deasemenea infractiune. ei fiind minori vor raspunde penal parintii.... dupa cum scrii EDITAT nu esti departe de varsta "prietenei"...si, da chiar daca doctrina in aceasta speta are contradictii, la 14 ani un minor nu este in gradul de a decide ca este de acord sa intretina raporturi sexuale. Nu prea inteleg utlizatorul care ai ureaza succes... la ce anume... la distrugerea vietii, pierderii copilariei inainte de vreme, si altele....ar fi utila ca parintii sa fie informati sa ia atitudine si mai ales, da sa faca plangere penala , daca parintii celuilalt minor sunt atat de iresponsabili incat sa accepte o astfel de situatie.cred ca o atitudine ferma si o vizita la psiholog ar fi salutare... dar mai ales o atitudine ferma din partea parintilor minorei, care evident ...habar nu are ce inseamna aceasta alegere si ce repercursiuni poate avea...
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Art 198 CP nu este incident in acest caz.
Doar despre art. 199 CP ar putea sa se discute insa in conditiile in care ar fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii de seductie, ceea ce nu rezulta de nicaieri in momentul de fata.

Pot aparea insa probleme in viitor...in functie de imprejurari...
Acum totul e bun si frumos intre ei dar ... odata cu aceasta convietuire impreuna cu familia lui indiscutabil vor aparea problemele...acest lucru iti spun din experienta si e probat in 90% din cazuri de acest gen. Oricum majoritatea se despart dupa cateva luni si revin la viata lor din familie... cele mai importante lucruri in viata sunt Dumnezeu, familia si scoala/serviciul.

Alte discuții în legătură

Minora D3m3nTuL D3m3nTuL Buna...am 22 ani si sunt cu o fata de aproape 15 ani...fata este virgina si parinti ei au spus ca merg sa ma de`a la politie.ce mi se poate intampla?ei vor sa ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori amein amein Daca fata a plecat de acasa 3 zile iar tatal ei a depus plangere impotriva iubitului ei de 19 amandoi negand ca au intretinut relatii sexuale fara ca cineva sa ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)