avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale desfiintare firma!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

desfiintare firma!

Am o firma infiintata in 2008 fara activitate inca de la inceput si vreau sa o desfiintez. Acum am aflat si eu de taxa forfetara, suntem in luna iunie si sa inteleg din toate astea ca eu am o datorie la stat de 1000 de euro pe o firma care nu aduce absolut nici un profit???? Unde trebuie sa merg sa o inchid, ce acte imi trebuie si ce taxe suport? In concluzie as vrea sa stiu ce trebuie sa fac si daca pot scapa de aceasta taxa absurda.
Cel mai recent răspuns: eche , utilizator 11:03, 9 Iunie 2009
Mergeti la ORC. Indicat ar fi la momentul actual sa procedati la suspendarea firmei pe o perioada de 3 ani, intre timp vedeti ce se mai intampla cu legislatia.:) reactivarea puteti sa o faceti oricand in acest interval de 3 ani.Oricum va trebui sa achitati impozitul "forfetar" pentru lunile mai si iunie 2009, pana la data suspendarii.:((
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2009
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Poti suspenda activitatea, dar atita vreme cit ai datorii la stat nu vei beneficia de regimul derogatoriu de declarare.

Impozitul "forfetar" nu se plateste pina la data suspendarii, ci pina la data depunerii cererii de suspendare.(adica mai devreme)

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2009
ContSters51068, utilizator
Cum adica pe luniile mai si iunie ...ca din cate am inteles taxa asta este anuala ....daca ar fii lunara ne-ar baga in pamant...ca doar e impozit e anual... Si impozitul forfetar este "datoria mea catre stat"? si ca sa pot sa inchid firma trebuie sa achit impozitul nu? Eu nu mai inteleg nimic. Si ca sa suspend sau sa inchid firma trebuie sa platesc ceva....?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate bandi2 bandi2 buna.vreau sa intreb,am un magazin de prod naturiste...si nu merge vanzarea,de vre o 2 luni, si ma gandesc sa suspend activitatea. mai platesc taxa forfetara ... (vezi toată discuția)
Suspendare microintreprindere CORNELIA B CORNELIA B daca se suspenda o microintreprindere cu data de ianuarie 2009si scot salariatii,cand se termina suspendarea si incep activitatea raman micro si angajez sau ... (vezi toată discuția)