avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere

Am si eu o intrebare. Decizia de concediere prin restructurarea postului pe care o primesc de la angajator trebuie sa fie inregistrata la ITM? Adica are vreo valoare hartia pe care o primesc cu stampila unitatii si semnaturile ce se impun, daca nu este inregistrata la ITM in termen de 5 zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 7 Iunie 2009
Nu este neaparat nevoie sa fie inregistrata la ITM. Da, are valoare. Nerespectarea acelui termen de 5 zile poate duce eventual la atragerea raspunderii contraventionale a angajatorului, insa nu afecteaza efectele produse.
In mod normal ar trebui sa fie inregistrata la ITM decizia, intrebati la firma de ce nu este inregistrata .
Decizia trebuie dusa in maxim 5 zile de la data inregistrarii ei in fiema, exemplu: decizia are nr.124 din data de 09.06.2009 in care se spune ca data incetarii contractului este in 15.05.2009. Decizia aceasta trebuie dusa cel tarziu in data de 13.06.2009, sau daca decizia este datata in 20.06.2009 si incetarea contractului este in 01.06.2009 trebuie dusa pana cel tarziu 25.06.2009
Important este sa avezi decizia intocmita corect, stampilata si semnata de conducatorul unitatii.
Imediat dupa incetarea contractului mergeti la ITM pentru a lua carnetul de munca si astfel vedeti daca s-a operat corect conform cu decizia.
Multa bafta.
Da, are valoare ... intrucat de la data comunicarii acesteia aveti la dispozitie 30 de zile pentru a o contesta in instanta.
Nedepunerea actelor de incetare a c.i.m. in termen de 5 zile de la perfectarea acestora de catre angajator la ITM este sanctionata contraventional sau cu avertisment, potrivit legislatiei in vigoare.

Depunerea la ITM a acestei decizii nu este o conditie ad validitatem a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentele eliberalte de angajator necesare dosarului pentru indemnizatie crestere copil sevenx sevenx Buna ziua, In vederea intocmirii dosarului pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului mi s-a spsu ca, printre altele, sunt necesare si ... (vezi toată discuția)
Dispozitie incetare contract simomagda simomagda Buna ziua ! Va solicit pentru urmatoarea situatie: in cazul in care ultima zi de preaviz este vineri (05.06.2009 ),incetarea contractului cu data de ... (vezi toată discuția)
Plata preavizului in cazul concedierii mirela81 mirela81 \"Va aducem la cunostinta ca incepand cu data de 16.04.2010 Compartimentul unde sunteti incadrat isi restrange activitatea.Conform cu prevederile art.73 ... (vezi toată discuția)