avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate sa ma acuze de parasire de domiciliu , sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate sa ma acuze de parasire de domiciliu , sa ma intorc acasa ?

buna ziua , am o problema mai delicata
sotul meu din senin mi-a spus ca vrea sa ne separam , ca nu mai stie ce simte ptr mine si ori pleaca el din casa ori plec eu .............casa in care am stat 10 ani este pe numele bunicilor lui
la momentul ala l-am crezut si considerand ca eu nu am nici un drept la casa aceea am plecat eu cu copilul la mama lui , ca e mai bine sa ramana el in casa sa-si revina si sa i se faca dor de noi , am luat-o ca pe o vacanta la mama lui , la curte....dupa o saptamana am descoperit ca el are pe cineva , a schimbat yala la usa si a spus ca vrea sa divorteze .....
mi-a adus toate hainele mele si ale copilului la mama lui
plecarea mea a avut loc pe 10 mai , dupa 2 saptamani sotul meu s-a mutat cu aceasta femeie in casa cu care sta si in prezent
nu am luat nici o atitudine sperand ca este ceva trecator .....
in prezent stau la mama lui , eu nu am casa si nici posibilitate sa plec la parintii mei
el a intentat divort , invocand ca aveam neintelegeri familiale( despre care eu nu stiam )cere desfacerea casatoriei prin acord si custodia copilului la mine si ca nu avem bunuri partajabile
ce ma sfatuiti sa fac astfel incat el sa nu ma poata acuza ca am parasit domiciliu si sa nu-mi ia copilul invocand ca eu nu am casa ? eu am posibilitatea sa fac un credit ipotecar si sa iau o casa dar astept finalizarea divortului .
salariul lui nu este cu mult mai mare ca al meu , in jur de 2000 RON
VA ROG SA-MI DATI CATEVA SFATURI ....


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:07, 27 Iunie 2009
Pentru ancheta sociala e suficient sa si inchiriati o casa eventual pentru o perioada mai mare -2 -3 ani-. In acest fel rezolvati problema locuintei.
Apoi, barbatii nu prea se omoara -statistic vorbind- sa le fie incredintati minorii spre crestere si educare. Cu atat mai mult daca copilul este mic. Din ceea ce spuneti dvs. pare a fi dispus sa va lase copilul; deci nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Problema acuzatiilor nu se poate pune decat daca doriti cu tot dinadinsul sa desfaceti casatoria din culpa unuia sau altuia din soti. Incercati sa ajungeti la o intelegere si sa solicitati desfacerea casatoriei fara motivare, cu atat mai mult cu cat ne spuneti ca a solicitat desfacerea casatoriei prin acord.
In acest fel singurul aspect care va mai fi cercetat de instanta va fi legat de incredintarea minorului.
Ar trebui sa fiti atenta vis a vis de cererea de partaj in masura in care aveti totusi bunuri pe care le-ati dobandit in timpul casatoriei.
Sigur ar mai fi posibilitatea sa introduceti o actiune in care sa solicitati reintegrarea in spatiu .. dar .. nu vad la ce v-ar ajuta. Mai devreme sau mai tarziu va trebui sa luati o decizie in acest sens.

nu puteti fi acuzata de parasire de domiciliu.
putine sanse ca el sa castige copilul...din ce spuneti nici nu l-a cerut.
Plecarea de la domiciliul conjugal poate fi una intemeiata , justifcata , sau nu .
Totul depinde de modul in care s-au consumat relatiile dintre soti , daca , intr-adevar , erati indreptatita sa plecati ,impreuna cu minorul.

Chiar si aceasta relatiei extraconjugala , si comportamentul ulterior al sotului , de a-si aduce "concubina " in respectivul apartament, fixand totodata "o imposibilitate , o interdictie" de a reveni , prin montarea unei noi yale , v-au determinat pe dumneavoastra , in mod firesc , sa plecati si sa nu mai aveti contact cu acesta.

Din punctul meu de vedere , nu putem retine parasirea domiciliului conjugal ca motiv de divort , insa infidelitatea acestuia , care poate a devenit fapt de notorietate , poate fi invocata in acest sens .
(asa incat , s-ar putea retine culpa exclusiva a sotului )
Simpla dorinta ca a ales sa va lase pe dumneavoastra si pe copil "in voia sortii " pentru a-si continua relatia cu noua persoana din viata lui conduce , in mod cert , la o atitudine de nepasare , de indolenta.

Cu privire la incredintare , daca veti solutiona problema locuintei , aceasta va opera in favoarea dumneavoastra, retinand atitudinea sotului .
Succes si multa liniste !
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc ptr raspunsuri , eu initial nu am luat nici o atitudine in acest sens ptr ca am sperat la o impacare dar atitudinea lui fata de mine de la mutarea mea lasa de dorit
el doreste ca in continuare copilul sa ramana la mama lui si eu sa-mi cumpar casa in viitor si sa cresc copilul impreuna cu soacra , asa ceva eu nu pot sa accept
m-a amenintat ca daca nu fac asa cum spune imi va lua copilul
eu nu vreau sa termin acest divort asa cum isi doreste el , sa mint ca nu avem bunuri partajabile si ca eu sunt de acord cu tot ce spune el ptr ca as minti
ce probe trebuie sa am eu , ca s-a mutat acolo cu o alta femeie ? ca a luat copilul si l-a dus in casa si au stat toti trei ?
martori sunt vecinii lui dar in instanta oamenilor le e frica sa vina ......
ce ma sfatuiti ? sa ma duc la sectie sa depun o plangere iar in urma acesteia sa se faca cercetari ?
multumesc si astept sa ma sfatuiti
Proba testimoniala poate atesta infidelitatea sotului .Un motiv serios de temere nu exista , poate doar o lipsa de dorinta de a se implica in raporturile de familie ale altor persoane.In acest sens , pentru a uza de declaratia de martor va puteti gandi si la cunostinte , prieteni ... sau alti vecini care doresc sa va sustina .

De ce i-ati asculta indicatiile sotului ?Bunurile dobandite de la data casatoriei , cu exceptiile de rigoare, fac parte din masa bunurilor comune partajabile ,. asa incat , dupa imparteala , cota dumneavoastra din dreptul de proprietate ar fi individualizata , si ati dispune dupa cum ati dori de aceasta...

De ce ati sta impreuna cu soacra ?Ati putea sta cu parintii dumneavoastra , cel putin pentru moment , pana problema locuintei ar fi solutionata....E o varianta pe care ati putea sa o adoptati.

Un alt aspect pe care doresc sa-l aduc in discutie e acela ca , in cazul in care sotul e cel "vinovat "
de lipsa unei relatii de cuplu functionale , acesta va pierde procesul, putand fi obligat la plata cheltuielilor de judecata , printre care si onorariul avocatului dumneavoastra.








Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Divort-copii minori michaell 14 michaell 14 buna ziua! sunt tatal a doi copii minori, unul de 3 ani si celalalt de 12 ani acum 2 saptamani am primit citatie ,sotia deschizand proces de divort iar ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 in ce conditii instanta poate respinge o cerere de divort (vezi toată discuția)
Initiere actiune de divort MeMyself MeMyself Buna seara, Acum cateva zile eu impreuna cu copilul minor am parasit domiciliul conjugal.In vederea procesului de divort,am urmatoarele intrebari: 1.era ... (vezi toată discuția)