avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte de munca

Buna ziua,

Intetionez sa deschid un studio de videochat. Angajatii vor lucra toti doar pe comisioane, nimeni nu va avea salariu fix. Doresc sa stiu cum ii pot angaja din punct de vedere legal.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 16 Ianuarie 2015
Ce fel de contracte ati dori sa incheiati ?
Orice forma de contract prin care firma sa fie in deplina legalitate. Fie de colaborare, de inchriere spatiu, de munca etc.
Cea mai buna varianta este incheierea unui c.i.m. , insa angajatorul nu poate stabili salarii mai mici de valoarea salariului minim brut pe economie (975 lei de la 01.01.2015).
Multumesc mult pentru raspuns. Ce alte variante ar mai fi, special pentru cazul in care se lucreaza exclusiv pe comision?
Nu prea mai aveti alte variante, intrucat exista posibilitatea ca activitatea aceasta sa fie reconsiderata ca fiind "munca la negru".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Videochat-salarizare RUBYS RUBYS Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Vreau sa imi deschid un studio videochat si as vrea sa stiu cum e legal sa platesc modelele. De mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Pot angaja si plati doar pe baza de comision? Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Doresc sa angajez personal de vanzari pe care as vrea sa-l platesc doar cu comision din vanzare, fara salariu fix. Am aceasta posibilitate din ... (vezi toată discuția)
Administrator/asociat majoritar in srl, pot sa-mi fac contract individual de munca? DanCalin DanCalin Buna ziua, De un an de zile am infiintat un SRL la care sunt asociat majoritar (mai sunt inca 2 asociati), dar si administrator. Nu am contract de munca ... (vezi toată discuția)