avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ascensiunea in cariera a functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ascensiunea in cariera a functionarului public

Gradatiile se acorda din 3 in 3 ani. Exista vreo posibilitate ca functionarul sa poata primi gradatie la un interval mai mic? sa zicem 2 ani cu aprobarea ordonatorului de credite? Ce conditii ar trebui sa indeplineasca functionarul public in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:18, 20 Ianuarie 2015
Legea nr.188/1999
Art. 70. - (1) Pot beneficia de sistemul de promovare rapidă în funcţia publică:

a) persoanele care au absolvit programe organizate, în condiţiile legii, pentru obţinerea statutului de manager public;
b) funcţionarii publici care au promovat concursul prevăzut la art. 65 alin. (3).

(2) Pot participa la concursul prevăzut la alin. (1) lit. b) funcţionarii publici care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) au cel puţin 1 an vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) au obţinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale din ultimul an;
c) nu au în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi;
d) au urmat cel puţin o formă de perfecţionare profesională în ultimul an.
(3) Concursul pentru promovarea rapidă prevăzut la art. 65 alin. (3) se organizează anual, de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în limita numărului de funcţii publice rezervate promovării rapide.


art.65 (3) - Funcţionarii publici care nu îndeplinesc condiţiile de vechime prevăzute pentru promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut pot participa la concursul organizat, în condiţiile legii, în vederea promovării rapide în funcţia publică.
Va multumesc! :bow:
Examenul pentru promovarea rapida se poate desfasura pe plan local, mai exact la sediul primariei sau doar la sediul ANFP?
ANFP nu a mai organizat de câțiva ani concursuri pentru promovare rapidă.
Sa inteleg ca acestea se pot desfasura la initiativa primariei ori initiativa apartine doar ANFP?
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator
Potrivit legislatie in materie, concursul de promovare rapidă în gradul profesional următor se organizează anual de către Agenţie, în limita numărului de posturi prevăzute prin planul de ocupare a funcţiilor publice.

Din HG 611/2008:
Art. 130
(1) Anual, cu încadrarea în limita fondurilor alocate prin buget, autorităţile şi instituţiile publice stabilesc în planul de ocupare a funcţiilor publice numărul maxim al funcţiilor publice de execuţie rezervate în scopul promovării rapide, precum şi numărul maxim al funcţiilor publice destinate transformării în funcţii publice specifice de manager public.

(2) Numărul maxim al funcţiilor publice destinate transformării în funcţii publice specifice de manager public se stabileşte conform procedurilor aprobate prin cadrul normativ ce reglementează funcţia publică specifică de manager public, fără afectarea numărului maxim al funcţiilor publice de execuţie rezervate în scopul promovării rapide.


Art. 131
(1) Concursul pentru promovarea rapidă destinat funcţionarilor publici de execuţie se organizează anual de către Agenţie.

(2) În vederea participării la concursul de promovare rapidă, autoritatea sau instituţia publică care şi-a prevăzut în planul de ocupare funcţii publice de execuţie rezervate în scopul promovării rapide organizează o preselecţie în două etape:
a) verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege necesare pentru înscrierea la concurs;
b) testarea cunoştinţelor de specialitate ale funcţionarilor publici de execuţie preselectaţi.

(3) Testarea cunoştinţelor de specialitate se face în cadrul autorităţii sau instituţiei publice, pe domeniile generale de activitate identificate în baza actului normativ de organizare şi funcţionare, conform procedurilor interne aprobate prin act administrativ al conducătorului autorităţii sau instituţiei publice.

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici in noua lege a salarizarii functionar public functionar public Am citit cu atentie(zic eu) noua lege a salarizarii, dar n-am gasit paragraful care sa vorbeasca despre promovarea de la un grad la altul (ex: de la principal ... (vezi toată discuția)
Promovare rapida marius-marian marius-marian Care sunt pasii de urmat in promovare rapida a unui functionar public chiar daca nu indeplineste vechimea in gradul profesional al functiei publice din care ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici alada alada Buna Ziua Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema legata de promovare.Lucrez intr-o institutie publica din anul 2001. Mentionez ca abia in anul 2003 am trecut ... (vezi toată discuția)