avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovarea functionarilor publici in noua lege a ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovarea functionarilor publici in noua lege a salarizarii

Am citit cu atentie(zic eu) noua lege a salarizarii, dar n-am gasit paragraful care sa vorbeasca despre promovarea de la un grad la altul (ex: de la principal la superior).
In martie 2009 am absolvit un curs de master si am solicitat institutiei la care lucrez sa promovez rapid. Dupa mai multe raspunsuri foarte neclare, atat din partea institutiei unde lucrez, cat si din partea ANFP, am ajuns sa-mi pierd speranta ca mai pot promova chiar si normal. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 15:47, 12 Noiembrie 2009
Modalitatile de promovare in functia publica, in clasa si in grade profesionale, se realizeaza conform legii nr.188/1999 si H.G. nr. 611/2008... nu prin legea nr. 300/2009. :)
mihaicalinescu2005 a scris:

Modalitatile de promovare in functia publica, in clasa si in grade profesionale, se realizeaza conform legii nr.188/1999 si H.G. nr. 611/2008... nu prin legea nr. 300/2009. :)

Art. 68
(1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, in conditiile legii.
(2) Promovarea in conditiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii examenului.
V-am spus ca am solicitat in scris promovarea rapida in urma absolvirii studiilor de master, dar am primit raspunsuri care nu fac decat sa ma abureasca, iar ANFP-ul mi-a raspuns ca inca nu s-a organizat concurs de promovare rapida, dar cand se va organiza pe anul asta nu mi-au spus.
Referitor la art. 68 pe care l-ati mentionat, asta se refera la promovarea normala, nu la cea rapida?
Buna ziua,

Si eu sunt in aceeasi situatie. Tot in martie anul acesta am absolvit un curs de master si am intrebat sefii daca se poate sa promovez rapid avand in vedere ca 9 ani am fost pe asistent si 2 ani pe principal.Raspunsul a fost in ciuda... deci NU.
La institutia publica in care lucrez eu, in perioada in care eu am primit raspuns ba ca nu sunt bani la buget, ba ca nu a organizat ANFP-ul concurs, o colega a promovat de doua ori in decurs de 3 luni: o data promovare de la ref. principal la ref. superior, apoi si-a luat diploma ca a absolvit la Spiru Haret o facultate de trei ani si a promovat la consilier asistent. Si inca alti 15 colegi au absolvit acelasi gen de facultate si au promovat si ei tot de la ref. la consilier in luna septembrie 2009.
Deci, nu inteleg de ce pentru unii este valabila legea si pentru altii nu.
Eu mi-am cerut dreptul si nu am primit nici macar un raspuns care sa ma lamureasca. Speram ca macar din partea ANFP-ului sa obtin un sprijin, dar m-am inselat.

Alte discuții în legătură

Ascensiunea in cariera a functionarului public Justitiarul711 Justitiarul711 Gradatiile se acorda din 3 in 3 ani. Exista vreo posibilitate ca functionarul sa poata primi gradatie la un interval mai mic? sa zicem 2 ani cu aprobarea ... (vezi toată discuția)
Functionar public cetateanuly cetateanuly Sunt angajat ca referent cu toate ca am studii superioare terminate inaintea angajarii Am acceptat acest post pentru ca doar posturile de referent erau ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici alada alada Buna Ziua Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema legata de promovare.Lucrez intr-o institutie publica din anul 2001. Mentionez ca abia in anul 2003 am trecut ... (vezi toată discuția)