avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dizolvare socitate comerciala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dizolvare socitate comerciala

Am primit un telefon de la finante si au zis ca firma pe care o administrez este propusa pentru dizolvare ca are capital negativ ,
Ce pot sa fac sa-mi pastrez firma ca din ea traiesc si eu si familia mea
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:19, 17 Ianuarie 2015
Art. 69 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale stabileste ca, daca se constata o pierdere a activului net contabil, capitalul social subscris va trebui reintregit sau redus inainte de a se putea face vreo repartizare sau distribuire din profit.

Ca si modalitatile de remediere a capitalurilor negative, ar putea fi:
- obtinerea de profituri care sa acopere suma negativa.
- majorarea de capital social prin aport in numerar, in natura, incorporare de rezerve, altele decit cele legale sau prin compensarea unor creante certe, lichide si exigibile asupra societatii cu actiuni/parti sociale ale acesteia.
- reevaluari ale activelor imobilizate (cladiri, terenuri) care sa conduca la un plus de valoare;

In conformitate cu extrasele legislative in vigoare, in conditiile in care la data intocmirii situatiilor financiare se constata ca activul net este negativ, administratorul trebuie sa convoace de urgenta Adunarea Generala Extraordinara a Asociatilor, in vederea expunerii problemei si luarii unei decizii.

Majorarea capitalului social este recomandat sa se faca in situatia in care societatea nu are perspective sa realizeze profituri suficiente pentru acoperirea pierderilor.
[ link extern ]
Trebuie sa majorati capitalul social la limita legală si sa inregistrati mentiunea la Registrul Comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social sa mony mony O societate comerciala pe actiuni , vrea sa-si majoreze capitalul social prin atragere de capital de la o anumita persoana fizica ; cum se realizeaza concret ... (vezi toată discuția)
Capital propriu negativ la bilant 2009 STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua, as dori sa stiu cum se trateaza capitalurile proprii negative. Societatea are o pierdere din 2009 de acoperit iar la finelele anului nu a acoperit-o ... (vezi toată discuția)
Diminuare capital louisa louisa Ma aflu in urmatoarea situatie: Unul din asociatii firmei a adus ca aport o cladire la capitalul societatii iar acum ca urmare a reevaluarii a iesit o valoare ... (vezi toată discuția)