Baiatul meu, in varsta de 20 ani, impreuna cu prietenii lui au fost
amendati de politia locala pe motiv ca tulburau linistea locuitorilor, fiind intr-un parc, la aprox. 30 m de un bloc, zona publica fecventata de multi locuitori chiar si in momentul amenzii, cantau acompaniati de o chitara clasica la un nivel de zgomot mai mic decat o cafenea aflata in apropiere, situata chiar la parterul blocului.
Amenda a fost emisa personal pentru fiecare membru al grupului pe baza art.2 aliniatul 25 din legea 61/1991
,, tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma; "
avandu-se in vedere ,, gradul de pericol al faptei savarsite"
Am nevoie de o parere autorizata privind aceasta situatie deoarece mi se pare nefiresc sa nu poti, in zone publice, sa-ti exprimi sentimentele cantant muzica la un nivel de zgomot rezonabil( chiar mai mic decat zgomotul produs de o cafenea situata la parterul blocului locuit) si mai ales sa se considere un mare ,, pericol '' asupra locuitorilor aflati in zona.
Pe ce baza a considerat agentul politiei locale ca este un pericol mai mare grupul de tineri care cantau acompaniati de o chitara clasica decat zgomotul produs de cafeneaua situata la parterul blocului ?
Va rog sa ma ajutati in formularea unei intampinari privind netemeinicia procesului verbal
Orele de liniste
Larisa1406
Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)