avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Orele de liniste
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Orele de liniste

Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ori pe saptamana jumatate de ora. Vecinul de deasupra este atat de deranjat de acest pian incat cheama
Politia constant. Face scandal si ameninta pe toti locatarii care ii tin partea mamei acestui copil. Intrebarea este legal fetita are voie ea cante in afara orelor de liniste daca. Stiu ca nu trebuie sa depaseasca un numar admis de, decibeli (niciodata nu s-au masurat decibelii). Vecinul reclamant nu vrea sub nicio forma sa ajunga la un consens cu mama fetitei mentionand ca este foarte deranjat de acest sunet. Ce este de facut ca fetita sa poata continua sa-si faca lectiile fara ca acest locatar sa o mai hartuiasca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:50, 24 Martie 2019
O solutie este sa se antifoneze apartamentul unde canta fetita, la interior, astfel incat la limita peretelui sa nu depaseasca nivelul de zgomot admis.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
In situatia mentionata este de preferat ca proprietarii apartamentului unde copilul exerseaza la pian sa realizeze izolarea fonica a tavanului camerei unde este pianul
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Am sa transmit insa domnul care locuieste deasupra nu accepta sub nicio forma acel pian nici macar daca este in limita decibelilor. Ma intreb ce este de facut incontinuare.
Daca se respecta orele de liniste prevazute de lege si zgomotul se incadreaza in limita maxim admisa vecinul dvs. trebuie sa se impace cu ideea. Daca va mai ameninta puteti deschide actiune in justitie impotriva acestuia si cere daune morale.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Trebuie sa izoleze camera, nu are incotro.
Nu aveti cum sa ziceti ca nu depaseste decibelii cat nu i-a masurat nimeni. Limita admisa pe timp de zi citisem, ca e de 40db ziua in casa. In conditiile in care unitatea interna a unui aparat de aer conditionat inregistreaza intre 25 si 42 de db, va dati seama ca pianul depaseste lejer limita admisa.
Si daca vecinul nu suporta zgomotul produs de pian, nu il puteti face sa accepte.
Sa izoleze peretii cu burete din ala valurit, ca la studio si studiaza toata ziua daca vrea ca nu se mai aude la vecin.

25. tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26. tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea ordinii si linistii publice Cristina_Ioan Cristina_Ioan Locuiesc la bloc si fetita mea de cls.1 este eleva la pian la Liceul de Arte. Avem o pianina in casa nu ne putem atinge de ea pt ca vecina de deasupra vine si ... (vezi toată discuția)
Locatar deranjat de exercițiile la pian din vecini. există soluții pentru această problemă? brianna39 brianna39 Vecinul din apartamentul vecin ,si-a inscris copilul la scoala de muzica .Exersarile la pian se aud din toate colturile apartamentului meu ,practic nu pot sa ... (vezi toată discuția)
Repetitii acasă, amenințare cu reclamație pentru zgomot IleanaLumi IleanaLumi Fetita mea este la liceul de arta ,canto clasic si pian,i se dau partituri ce trebuie sa le studieze acasa, ca si tema..ea canta in intervale de ore ce ... (vezi toată discuția)