avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie plasament
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie plasament

Buna dimineata,
Pentru copiii aflati in plasament care au implinit varsta de 18 ani, si au grad de handicap care este alocatia de plasament 600 lei sau 900 lei (majorare 50% pentru handicap)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 19 Ianuarie 2015
Copiii cu handicap beneficiază de alocație de plasament majorată cu 50 %.

În Monitorul Oficial nr. 760/20.10.2014 a fost publicată O.U.G. nr. 65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Astfel, se modifică dispoziţiile art. 128 din Legea 272/2004 actualizată, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului în sensul că se majorează alocaţia de plasament de la 97 lei la 600 lei pe lună pentru copiii cărora le-a fost stabilit plasamentul la o familie/persoană, asistent maternal profesionist, un serviciu de tip rezidenţial din cadrul unui organism privat acreditat sau tutorelui.

În cazul copilului cu dizabilităţi, care are un certificat de încadrare în grad de handicap, această alocaţie se majorează la 900 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasament Madalina RAICU Madalina RAICU Daca un coplil aflat in masura de plasament a implinit 18 ani si isi continua studiile la zi la o facultate, masura de plasament se prelungeste la acelasi ... (vezi toată discuția)
Alocatie de plasament anna_anna anna_anna Am in plasament un copil cu handicap din ianuarie 2008.La inceputul acestui an am fost anuntata ca alocatia de plasament s-a marit cu 50% pentru copiii cu ... (vezi toată discuția)
Interpretare oug isma87 isma87 Buna ziua, oug 65/2014 -referitoare la alocatiile pentru copiii cum se poate interpreta acest venit? este acordat pentru copiii sau pentru ... (vezi toată discuția)