Salutare tuturor!Am si eu o intrebare si am ales sa scriu aici deoarece poate a mai fost cineva in aceiasi situatie.Am 26 de ani si am achizitionat in anul 2012 o masina marca Opel Astra H.La momentul respectiv nu am platit timbru de mediu.Asigurarea sa marit de la an la an de atunci ajungand in momentul de fata la 10 milioane pe 6 luni , respectiv 18 milioane pe un an!Am incercat sa trec masina pe numele tatalui dar faca succes deoarece la ANAF trebuia sa platesc suma de 600 de euro(timbrul de mediu)Ce posibilitati as avea?? un act notarial,un contract de vanzare-cumparare??Practic doar vreau sa platesc mai putin pentru RCA nu am pretentia la schimbarea placutelor de inmatriculare..cumva ca viitoarea asigurare a cumparatorului(tata) sa fie mai mica..Are cineva cunostinte despre acest subiect??Astept raspuns ,multumesc si scuze daca este off topic .:frantic:
RCA-ul se face pe numele titularului, in speța Dvs. Ptr a se modifica acest fapt, ar trebui sa faceti un transfer de proprietate, dar ptr asta se plătește taxa de mediu. Toate sunt făcute cu cap, dar nu pentru buzunarele noastre.
Taxa mediu
traian_iulian
Am achizionat recent o masina inmatriculata in Romania in valoare de 900 euro (Opel Astra din 1994, 1598 cm3).
Masina a fost inmatriculata in Romania pentru ... (vezi toată discuția)