avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA scump!! ce este de facut??
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA scump!! ce este de facut??

Salutare tuturor!Am si eu o intrebare si am ales sa scriu aici deoarece poate a mai fost cineva in aceiasi situatie.Am 26 de ani si am achizitionat in anul 2012 o masina marca Opel Astra H.La momentul respectiv nu am platit timbru de mediu.Asigurarea sa marit de la an la an de atunci ajungand in momentul de fata la 10 milioane pe 6 luni , respectiv 18 milioane pe un an!Am incercat sa trec masina pe numele tatalui dar faca succes deoarece la ANAF trebuia sa platesc suma de 600 de euro(timbrul de mediu)Ce posibilitati as avea?? un act notarial,un contract de vanzare-cumparare??Practic doar vreau sa platesc mai putin pentru RCA nu am pretentia la schimbarea placutelor de inmatriculare..cumva ca viitoarea asigurare a cumparatorului(tata) sa fie mai mica..Are cineva cunostinte despre acest subiect??Astept raspuns ,multumesc si scuze daca este off topic .:frantic:
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:50, 22 Ianuarie 2015
RCA-ul se face pe numele titularului, in speța Dvs. Ptr a se modifica acest fapt, ar trebui sa faceti un transfer de proprietate, dar ptr asta se plătește taxa de mediu. Toate sunt făcute cu cap, dar nu pentru buzunarele noastre.
Asigurarea RCA se incheie pe numele proprietarului inscris in certificatul de inmatriculare. Trebuie sa vindeti autoturismul, bineinteles formal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste taxa la o masina cumparata din romania? ovidiu_gravila1982 ovidiu_gravila1982 Buna am un opel astra din 2002 care a fost inainte a unei firme din arad cumparata de la reprezentata de noua eu am cumparat-o in august 2012 si as vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Cum gasesc o masina vanduta cu contract comodat,insa nu mai gasesc actele!!!? Iszlai Iszlai Am vandut o masina marca opel astra f din 1993 unei persoane cu contract comodat in 2014 ,mentionez ca am pierdut actele si nu mai stiu cum il cheama pe ... (vezi toată discuția)
Taxa mediu traian_iulian traian_iulian Am achizionat recent o masina inmatriculata in Romania in valoare de 900 euro (Opel Astra din 1994, 1598 cm3). Masina a fost inmatriculata in Romania pentru ... (vezi toată discuția)