avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la factura sau la pretul intreg???
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la factura sau la pretul intreg???

Cum se trece in NIR tva-ul?Eu sunt platitor de TVA si cumpar marfa fara tva...Eu in NIR cand il completez...pun tva-ul la 10 lei cat am dat pe produs sau pun tva`ul la valoarea de 20 lei cat vreau pe produs?10 lei a costat produsul + 10 lei adaosul meu..ar fi un total de 20 lei...la 20 lei ..tva-ul ar fi 4,8 lei ..practic in final produsul la raft o sa apara cu pretul de 24,8 lei ...daca pun tva`ul la pretul intreg...daca pun tva-ul la 10 lei...ar fi 2.4 lei tva-ul + 10 lei adaosul..in cazul asta produsul la raft apare cu 22,4 Lei...ma puteti lamuri?cum se pune tva-ul asta...
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 22:19, 24 Ianuarie 2015
Cand preluati pretul de achizitie din factura nu mai separati tva-ul pentru ca furnizorul nu e platitor de tva. In exemplul dat 10 lei cat e trecut in factura furnizor + adaos si dupa aceea puneti tva si obtineti pretul de vanzare la raft in firma dumneavoastra.
In cazul in care bunurile sunt incarcate intr-o gestiune tip magazin se completeaza
- pretul de achizitie al cantitatii receptionate
- adaosul comercial unitar si total
- pretul de achizitie unitar plus adaosul comercial
- valoarea la pret de vanzare, inclusiv tva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma neplatitare de tva MISKI MISKI Cum calculez pretul de vanzare(de raft) al unui produs daca firma este neplatitoare de tva? Daca se poate sa ma ajuta-ti va rog (vezi toată discuția)
Nir calculat corect? denisa2011 denisa2011 buna ziua, am urmataorea factura produsul x pret unitar 33.59 lei val: 403.08 val TVA 36.28 -5% produsul Y 16.80 lei val ... (vezi toată discuția)
Pret de intrare 0.01 mona rogoz mona rogoz am o nelamurira as dorii putin ajutor. Am o factura cu 10 produse la un pret si alta pozitie cu acelas produs cu pret 0.01 mentionez ca am gest glob ... (vezi toată discuția)