avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident, vinovatul nu vine sa dea declaratie la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident, vinovatul nu vine sa dea declaratie la asigurator

Buna ziua,

Am avut un accident usor, am facut amiabila cu vinovatul si m-am dus la asiguratorul lui. Am facut dosarul urmand ca vinovatul sa dea o declaratie;
Acesta nu raspunde la telefon, a fost instiintat de catre asigurator sa se prezinte sa dea declaratia insa nu a venit.

Firma de asigurari mi-a spus ca nu pot sa faca nimic atata timp cat el nu vine sa dea declaratia.

Ce imi sugerati sa fac in acesta situatie, sa apelez la un avocat ?

Va multumesc,
Alexandru
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:36, 1 Februarie 2015
Consultati un avocat,primul pas ar fi formularea unei notificari prin care sa solicitati persoanei respective sa se prezinte la asigurator,in caz contrar aveti varianta unui proces pt recuperarea prejudiciului produs.
Buna ziua, sa urmati calea unui proces impotriva asiguratorului prin care sa-l obligati sa va repare masina. Vinovatul de producerea accidentului nu este obligat sa se prezinte la asigurator sa dea nici o declaratie si nimic nu-l obliga. Doar in cazul in care va duceati la politie, aceasta institutie putea sa-l oblige sa vina sa dea o declaratie
Daca asiguratorul a preluat rolul Politiei in cazurile usoare fara vatamari, inseamna ca au aceleasi drepturi ca si Politia pe vremuri. Adica pot convoca vinovatul ptr declaratie.
Asiguratorul are dreptul sa faca investigatii proprii privind modul de producere a accidentului. Pentru aceasta are nevoie de declaratiile ambilor conducatori auto. De asemenea, trebuie sa constate avariile suferite de ambele autoturismeimplicate in accidentul de circulatie.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto kikibv08 kikibv08 Buna ziua ,in urma cu o saptamana la un sens girator mi-a iesit in fata un vehicul ,sa nu intru in el am tras de volan si am intrat cu masina in bordura, doar ... (vezi toată discuția)
Investigatii suplimentare Macom Macom Am fost implicat intr.un accident din vina celui care a dat in mine.am facut amiabila,a venit agentul constatator acasa,masina fiind nedeplasabila si a notat ... (vezi toată discuția)
Constat amiabil. soferul vinovat recunoaste culpa, asiguratorul decide culpa comuna stef9909@yahoo.com stef9909@yahoo.com Tamponare usoara intre 2 auto. Soferul vinovat recunoaste culpa. Se suna la asigurator, se deschide dosar de dauna si se face programare pt. constatare. La ... (vezi toată discuția)