avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dividende coasigurat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dividende coasigurat

Buna ziua! Mama mea a fost coasigurata la tatal meu,iar prin iulie anul trecut a aflat ca trebuie sa plateasca 1700 de lei ptr perioada 2012-2014 la Fisc ptr dividendele pe care le avea de mult. Acum am aflat ca a iesit o lege prin care se sterg contributiile la CASS din perioada asta si ma intrebam daca se numara si mamii printre persoanele scutite . Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ellena007 , utilizator 11:46, 3 Februarie 2015
Am citit asta, dar nu inteleg daca si mama mea intra in categoria respectiva. Si daca i se pot restituii banii
Prin OG 4/2015 nu a fost introdusa nici o scutire in cea ce priveste impozitul pe venitul obtinut de coasigurati si nici macar nu a fost introdus un prag.
O conditie pentru a beneficia de statutul de coasigurat este ca acesta sa nu obtina venituri impozabile.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum, datorita unei sume de 7 ron primita ca dividende, poti deveni dator la cjas cu o suma de aproximativ 1000 ron tudoreldoru tudoreldoru Sotia mea figureaza la ANAF cu un venit de 3roni in anul2007 si un venit de 4roni in anul2008.Aceste sume provin din dividende de la intreprinderea unde ea ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit dividende pentru handicap Costica33 Costica33 Am de incasat pe 11.10.2010 dividende de la Fondul Proprietatea si am inteles azi ca se stopeaza impozit la sursa. Eu am certificat de handicap in grad ... (vezi toată discuția)
Actionar dacia - pensionar, dator la fisc desi nu a primit un leu dividende in viata lui byrev byrev Dupa marea teapa a privatizarilor in masa, bunica mea a devenit actionar la Dacia, actiuni care ulterior au fost \\\\"diluate\\\\" prin matrapazlacuri ... (vezi toată discuția)