avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs sau contestatie hotarare curte de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs sau contestatie hotarare curte de apel

Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in cazul in care eu sunt paratul si am castigat un proces de litigii de munca la tribunal, dar angajatorul a facut recurs la curtea de apel si curtea de apel a dat urmatoare solutie:
Respinge apelul declarat de ...., împotriva sentinţei civile nr. ... a Tribunalului Mureş pronunţată în dosarul nr. . Admite apelul declarat de (firma), împotriva aceleiaşi hotărâri judecătoreşti. Schimbă hotărârea atacată în sensul că: - respinge acţiunea civilă formulată de reclamanta ..., în contradictoriu cu pârâta (firma). Definitivă.
Va rog foarte mult sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: ioan1970 , utilizator 19:32, 1 Februarie 2015
Să înțeleg că ambele părți au formulat apel împotriva instanței de fond (tribunalul)? E corect. Unul a pierdut și altul a câștigat. Ce căi extraordinare pot fi exercitate împotriva deciziei Curții de Apel? Contestație în anulare și revizuire. Pentru motivele expres prevăzute și cu respectarea termenelor legale.
Nu stiu cu ce am putea ajuta. Solutia pe care ati citat.o mai jos inseamna ca ati pierdut procesul in recurs. Chiar daca ati castigat in prima instanta, la tribunal, la curtea de apel atyi pierdut. Curtea de apel a considerat ca solutia data de tribunal a fost gresita si a anulat.o.
Nu exista recurs la recurs, solutia aceatsa est, in general, finala.
......
Adaugire ulterioara.reveniti cu precizari cine a actionat in judecata si cine a facut apel sau recurs.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
smeagull, utilizator
Da, ambele parti au format apel, dar angajatul a pierdut.nVa rog sa-mi spuneti in cat timp trebuie sa fac contestatie. Trebuie sa instiintez in scris curtea de apel ca vreau sa fac contestatie, in maxim 30 de zile de la data publicarii solutiei pe sait (am citit pe internet), iar in 30 de zilenNu stiu in prezent de ce refuzat apelul angajatului, pentru ca s-a demostrat foarte clar in instanta ca s-au facut angajati si angajatul nu a primit oferta in cele 45 de zile de la suspendarea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare in tot dmanisor dmanisor Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este urmatorul pas care pot sa-l fac( SC SRL) in urma hotararii data de Curtea de apel; Tip solutie: cu ... (vezi toată discuția)
S-a terminat procesul ? stelutadumitrache stelutadumitrache 20.05.2014 Ora estimata: 12:00 Complet: CC17-mf Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a ... (vezi toată discuția)
Atacarea deciziei curtii de apel costy1979 costy1979 Cum se mai poate ataca o decizie a unei curti de apel? Curtile de apel au competenta de a judeca un recurs? (vezi toată discuția)