avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comisie cenzori asociatie nonprofit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comisie cenzori asociatie nonprofit

buna ziua, avem o Asociație a Crescatorilor de animale la care trebuie sa constituim o comisie de cenzori. din cate am citit, asociatia avand peste 100 de membri, numarul cenzorilor (comisiei) trebuie sa fie impar (adica minim trei). dintre acestia unul trebuie sa fie contabil sau expert contabil si poate fi din exteriorul asociatiei. dar ceilalti doi? este obilgatoriu sa aiba studii economice? studii de lunga durata sau de scurta durata?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Anda Belea , Avocat 14:57, 4 Februarie 2015
Art. 27.

(1) Controlul financiar intern al asociaţiei este asigurat de un cenzor.

(2) Pentru asociaţiile cu mai mult de 100 de membri înscrişi până la data întrunirii ultimei adunări generale, controlul financiar intern se exercită de către o comisie de cenzori.

(3) În realizarea competenţei sale cenzorul sau, după caz, comisia de cenzori:

a) verifică modul în care este administrat patrimoniul asociaţiei;

b) întocmeşte rapoarte şi le prezintă adunării generale;

c) poate participa la şedinţele consiliului director fără drept de vot;

d) îndeplineşte orice alte atribuţii prevăzute în statut sau stabilite de adunarea generală.
4) 2 Comisia de cenzori este alcătuită dintr-un număr impar de membri, din care majoritatea este formată din asociaţi. Membrii consiliului director nu pot fi cenzori.

(5) Regulile generale de organizare şi funcţionare ale comisiei de cenzori se aprobă de adunarea generală. Comisia de cenzori îşi poate elabora un regulament intern de funcţionare.
deci trebuie sa existe un contabil (acreditat CECCAR) sau un expert contabil si celalti membri ai echipei de cenzori nu sunt obligati sa aiba studii contabile??? metionez ca in cadrul membrilor asociatiei nu exista nici un contabil acreditat CECCAR, deci acesta obligatoriu va fi din exterior, iar ceilalti doi ar putea fi din interiorul asociatiei.... multumesc!
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie(ong) cernatnicu cernatnicu la depunerea actelor la tribunal,mi se cere sa fac dovada ca cenzorul e contabil autorizat.E normal acest lucru in aceasta faza?...cenzorul nu se stabileste,de ... (vezi toată discuția)
Numãr cenzori în cadrul unei asociații și condiții pentru cenzori razvan_deaconescu razvan_deaconescu Aici[1] am găsit că pentru o organizație de peste 15 persoane, trebuie un cenzor avizat CECCAR. Noi avem 35 de membri în asociație. Putem avea mai ... (vezi toată discuția)
Cenzor vs comisie de cenzori - de la ce nr de membri se impune tranzitia? moescu moescu Suntem o asociatie alumni infiintata recent. La infiintare am pronit cu un cenzor. Anticipam o crestere brusca a numarului de membri. De la ce numar de membri ... (vezi toată discuția)