avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistia fiscala mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistia fiscala mame

Buna ziua!

In anul 2010 am fost in CIC; in aceasta perioada am avut si venituri din asigurari; cand am depus dosarul la Primarie pt obtinerea indemnizatiei pt cresterea copilului nu stiam ca nu am voie sa am nici un fel de venituri. Pe cererea depusa nu este specificat niciunde ca trebuie sa spui ce venituri ai si nici functionara de acolo nu m-a intrebat; eu nu cunosteam legea am considerat ca daca am suspendat contractual de munca e ok' la firma de asigurari nu aveam contract de munca ci contract de agent fara carte de munca; in urma controlului de la Curtea de conturi mi s-a facut o decizie de impunere pe suma de 10.000 ron; am facut un angajament de plata esalonat pe 2 ani jumatate; am achitat o parte din suma.

In urma aparitiei Legii 126 si a Normelor de aplicare am vreo sansa sa fiu si eu amnistiata? Mentinez ca am depus cerere la AJPS in decembrie si mi s-a raspuns ca nu beneficiez de amnistie fiind vina mea ca nu am declarant veniturile; eu niciodata nu am avut intentia de fraudare pur si simplu nu cunosteam legea. Se discuta la un moment dat ca ai voie sa ai venituri pana la o anumita suma pe langa indemnizatie; ca urmare mai sunt vinovata?

Ce ma sfatuiti sa fac, avand in vedere ca au aparut si normele de aplicare?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 5 Februarie 2015
Nu aveti nicio sansa sa fiti scutita de plata debitului stabilit in sarcina dvs.

Potrivit principiului nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii (nemo ignorare legem censetur), titularul unui drept este prezumat ca a avut cunostinta de reglementarea care prevedea ca valorificarea dreptului sau se circumscrie unui anumit termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere recalcularea indemnizatiei de maternitate? ioana213 ioana213 Datorita neinformarii in momentul in care mi-am depus dosarul pentru indemnizatia de maternitate (august 2009; am nascut in martie 2009), nu am atasat ... (vezi toată discuția)
Principii de drept mih123 mih123 "nimeni nu se poate prevala de necunoasterea legii". Va rog unde pot gasi mai multe despre acest principiu? Ma ajutati sa il dezvolt putin?? (vezi toată discuția)
Depunerea cartilor de munca cerica2007 cerica2007 Am inteles ca 30 septembrie a fost ultima zi de depunere a cartilor/carnetelor de munca la pensii pt a fi trecuti intr-o baza de date.Eu sunt persoana fizica, ... (vezi toată discuția)