avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament

In urma partajului s-a stabilit cota de 50% din apartamentul detinut in comun cu fostul sot. Acesta nu este de acord cu vanzarea apartamentului si nici sa-mi plateasca contravaloarea jumatatii de apartament ce-mi apartine. Se poate obtine in instanta vanzarea apartamentului? Sau care sunt solutiile pentru rezolvarea acestei situatii? Este exclusa solutia medierii.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:59, 8 Februarie 2015
Da, apartamentul poate fi vandut in timpul procesului de partaj si va puteti incasa partea rezultata in urma vanzarii. Exista in acest sens cateva dispozitii in Codul de procedura civila

Art. 990 In cazul in care niciunul dintre coproprietari nu cere atribuirea bunului ori, desi acesta a fost atribuit provizoriu, nu s-au consemnat, in termenul stabilit, sumele cuvenite celorlalti coproprietari, instanta, prin incheiere, va dispune vanzarea bunului, stabilind totodata daca vanzarea se va face de catre parti prin buna invoiala ori de catre executorul judecatoresc.

Desigur ca in urma vanzarii prin instanta si prin executorul judecatoresc veti pierde atat d-voastra cat si sotul d-voastra vreo 4-5 procente din banii pe care i-ati putea incasa daca l-ati vinde de buna-voie.
Da' vorba lui milika " Daca-i musai, atunci cu placere!"
Da, instanta poate dispune vinderea imobilului chiar daca el nu este de acord. Probabil cand va vedea ca se demareaza actiunea isi va schimba punctul de vedere, in general, cand un imobil se vinde de executor, se pierd multi bani aiurea.
Ati facut partajul inaintea procesului de divort ? Ce ati cerut la partaj ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vînzarea (împãrþirea) apartamentului dupã divorþ sorin s sorin s Bună ziua, recent am divorţat si urmează să mă separ de fosta soţie cît de curînd posibil. Apartamentul în care stăm a fost al părinţilor mei şi ... (vezi toată discuția)
Sfat partaj imobil legea 112 rollex rollex Va rog sa ma sfatuiti, daca in situatia mea exista sanse de dobandire integrala a imobilului in urma unui partaj. In urma divortului am ajuns la o ... (vezi toată discuția)
Neachitarea sultei sammy44 sammy44 Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din ... (vezi toată discuția)