Lucrez la o firma din Romania, neinregistrata in scopuri de TVA, care furnizeaza servicii IT (dezvoltare site-uri web si programare).
Avem cativa clienti din afara tarii si as dori sa stiu daca este necesar sa ne inregistram in scopuri de TVA:
1)Pentru clienti din UE, persoane fizice, trebuie sa ne inregistram in scopuri de TVA pentru a le furniza servicii?
2)Pentru clienti din afara UE, persoane fizice, trebuie sa ne inregistram in scopuri de TVA pentru a le furniza servicii?
3)Pentru clienti din UE, persoane juridice, trebuie sa ne inregistram in scopuri de TVA pentru a le furniza servicii?
4)Pentru clienti din afara UE, persoane juridice, trebuie sa ne inregistram in scopuri de TVA pentru a le furniza servicii?
Am dat recent peste un articol de lege care ar zice ca trebuie sa ne inregistram in scopuri de TVA daca prestam servicii are au loc in alt stat membru.
Articolul este acesta, , art. 153^1, alin 1. b): b) persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România, neînregistrată şi care nu are obligaţia să se înregistreze conform art. 153 şi care nu este deja înregistrată conform lit. a) sau c) sau a alin. (2), dacă prestează servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislaţia altui stat membru al art. 150 alin. (2), înainte de prestarea serviciului;
Conform altui articol (nu mai stiu exact care), prestarea de servicii IT se considera a avea loc la beneficiar.