avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

Buna ziua.Am fost angajat la o societate timp de citiva ani cu carte de munca si salariul aferent.Societatea a intrat in insolventa in ian 2013,am ramas angajat pana in dec 2013 inclusiv.Din ian2014 am aflat ca figurez in REVISAL ca angajat dar fara salariu(efectiv nu am luat salariu si nu m-ai eram pe statul de plata).Acum in 2015 pot sa beneficiez de somaj?Precisez ca am peste 20 ani vechime si nu am fost in somaj niciodata.Multumesc pt raspunsul d-vostra.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:17, 11 Februarie 2015
1. Pentru a bemneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de acordare a somajului alinampop alinampop buna ziua! firma la care sunt angajata se muta in alta tara in consecinta raman fara un loc de munca m intereseaza daca beneficiez de somaj , am 18 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj ione72 ione72 buna ziua in ianuarie si cred ca si februarie am fost in concediu fara plata pt ca firma mergea cam rau la 1 martie am venit la servici insa cred ca ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)