avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!!

Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin hotararea trib sindic s a dispus inchiderea procedurii si radierea...in motivare se arata ca lichidatorul, in raportul asupra cauzelor care au dus la aparitia insolventei, sustine ca :" aceasta se datoreaza in principal atitudinii fostului administrator, care a administrat in mod defectuos societatea, dar tot el a sustinut ca nu sunt indicii privind atragerea raspunderii in baza art. 138 din lg 85/2006"....exact la o zi de la pronuntarea acestei hot, lichidatorul depune actiune in atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului. As vrea sa stiu daca are vreo sansa sa castige in instanta, avand in vedere ca a depus cererea la o zi dupa pronuntarea in ds de falim, dar si ca in acea hot se mentioneaza ca lichidatorul nu crede ca se poate atragerea rasp in baza art 138.....
Cel mai recent răspuns: germanu , utilizator 10:35, 24 Februarie 2015
Niciodata nu se poate aprecia ce va decide instanta. Trebuie sa depuneti probe in apararea dvs. in sensul ca nu activitatea administratorului a dus la incapacitate de plati, stare de insolventa etc.
deci acea hotarare nu are nicio putere?scrie clar ca lichidatorul nu intelege sa faca o cerere de atragere a raspunderii partimon a pf...si dupa ce se pronunta hot face o asemenea cerere...si despre faptul ca a depus cererea la o zi dupa pronuntarea hot deinsolventa nu intereseaza?am gasit ceva despre faptul ca aceasta raspundere intemeiata pe art 138 trb ceruta in cadrul proced insolventei, nu dupa...
In mod normal, dupa inchiderea procedurii judecatorul sindic si lichidatorul sunt descarcati de orice indatorire cu privire la procedura, deci actiunea lichidatorului nu ar trebui sa aiba castig de cauza.
Exact....daca vor Finantele n au decat sa si trimita juristii...deci e clar un abuz al lichidatorului...mentionez-pt k vreau sa vada si altii care sunt in situatia mea- ca lichidatorul mi a cerut o suma de bani la inceput sa "rezolve"....concluzia o deduceti si voi....dar "dupa" a insistat cu o noua "cerere"....l am refuzat si drept urmare m am trezit cu actiune de atragere a rasp patrim a adminis....repet, dupa ce s a pronuntat hot de insolventa!!
Mergeti si spuneti tot la procuratura. Pe urma il cautati pe lichidator si spuneti ca vreti sa ajungeti la intelegere, iar procuratura va organiza flagrantul.
Astfel de persoane nu au ce cauta in functii de lichidator, judecator sindic, sau altele asemanatoare.

Alte discuții în legătură

Inchiderea procedurii insolventei si procesul penal rrocambole rrocambole Procedura insolventei poate fi inchisa anterior solutionarii unei cauze penale in care societatea este parte vatamata si parte civila? In caz ca procedura se ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii asociatilor, este posibila?????? carm97 carm97 Sunt asociat intr-o firma cu un procent de 3%. Nu am luat dividente niciodata si nici nu m-am ocipat vreodata de firma respectiva. Firmei i s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Societate radiata din registrul comertului aleodor27 aleodor27 Printr-o hotarare judecatoreasca s-a dispus inchiderea procedurii insolventei unei societati si radierea sa din registrul comertului. Se mai pot recupera ... (vezi toată discuția)