avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... confiscare speciala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

confiscare speciala

daca sa dat solutie la un caz de suspiciune de branconaj- neinceperea urmaririi penale este valabila confiscarea speciala a armelor(sa facut si expertiza balistica a acestora si nu au fost trase focuri cu cele 2 arme aflate asupra mea)
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:10, 13 Februarie 2015
Armele detinute legal? Folosite in perioada legala de vanatoare? Exista suspiciunea sau certitudinea incalcarii unei alte norme in afara de cea penala?
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
trandafir2, moderator
Legal deținute! Era seara și un prieten care mi-a schimbat ușile la casa părinților mei ma ducea spre oraș,părinții mei fiind într-o comuna în apropiere de orașul Lugoj. În masina mai era și un verisor de-al meu pe care de asemenea l-am luat saa ajute și îl duceam la Lugoj, fiind de acolo de loc. Aveam 2 din armele mele la mine și mergeam spre Timișoara urmând sa particip a doua zii la combaterea dăunătorilor într-o localitate de lângă Timișoara. Una din aer o aveam pt a o prezenta pt vânzare unui vânător. În momentul în care am fost oprit de mașină de politie de la rutieră am avut una din arme scoasa din toc pt a trage într-un câine ce se afla la vre-o 300 de metrii de localitate
Câine ce, cu o săptămână în mi-a sărit în fața mașinii în timp ce eram cu fetita mea și era sa intru în șanțul de pe marginea drumului
ovidiu6 a scris:

În momentul în care am fost oprit de mașină de politie de la rutieră am avut una din arme scoasa din toc pt a trage într-un câine ce se afla la vre-o 300 de metrii de localitate

Si? Asa se face? Este o procedura legala asta, arma de vanatoare scoasa din toc, in masina, pe drum public? V-ati uitat un pic pe regimul armelor si munitiilor?
M-am uitat,știu ce am voie și ce nu am voie,cunosc regimul armelor și munițiilor,am fost la paza obiective speciale în armata,chiar știu ce înseamnă arma. Dar știi ce mi se pare cel mai hilar? Faptul ca în momentul în care am fost dus la sediul politiei,un agent de politie,exact cel responsabil cu armele ma pus sa încarc arma cu cartușe active pt a-mi face poză, în condițiile în care nici măcar nu văzuse permisul de port arma. Iar motivarea confiscării speciale a fost faptul ca reprezinta pericol public faptul ca le dețin.
ovidiu6 a scris:

M-am uitat,știu ce am voie și ce nu am voie,cunosc regimul armelor și munițiilor,am fost la paza obiective speciale în armata,chiar știu ce înseamnă arma.


Din lege:
Transportul şi portul armelor de vânătoare
(1) Transportul armelor de vânătoare, pentru care s-a acordat deţinătorului dreptul de a le purta şi folosi, de la domiciliul sau reşedinţa acestuia la locul unde urmează să se desfăşoare vânătoarea potrivit legii se face în următoarele condiţii:
a) armele trebuie ţinute în toc sau husă, asigurate şi neîncărcate cu muniţie;
b) să fie îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 31 alin. (3) lit. b), d) şi e).


Dvs. ati povestit ca:
ovidiu6 a scris:

În momentul în care am fost oprit de mașină de politie de la rutieră am avut una din arme scoasa din toc pt a trage într-un câine ce se afla la vre-o 300 de metrii de localitate
Câine ce, cu o săptămână în mi-a sărit în fața mașinii în timp ce eram cu fetita mea și era sa intru în șanțul de pe marginea drumului

Ce ar mai fi de comentat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cvila privind portul de armament pantaia_viorel pantaia_viorel Buna seara! Acum jumatate de an lucram ca paznic de vanatoare, intr-o zi am fost chemat la politie de cei de la arme si munitii la un asa zis control de ... (vezi toată discuția)
Folosirea armei de vanatoare lovy8519 lovy8519 As dori sa stiu daca unei persoane ii este permisa folosirea armei de vanatoare in orice conditii. Problema este ca ieri, o vecina a chemat o persoana cu o ... (vezi toată discuția)
Impuscare caine in oras MITULINA MITULINA As dori sa stiu daca un detinator de arma de vanatoare are voie sa impuste un caine in oras, pe stada, in plina zi? Sincer eu cred ca nu... Ce se poate face ... (vezi toată discuția)