avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o informatie- mandatare tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o informatie- mandatare tutore

daca maine ma calca masina sau fac stop cardiac ce se intampla cu copii minori?trec la tata legal,nu?ce pot face sa impiedic acest fapt?cum s-ar putea.multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:08, 15 Februarie 2015
Aveti copiii incredintati dvs. prin hotarare a instantei? Daca da, este bine, caci puteti atat sa impiedicati o persoana sa devina tutorele copiilor dvs., cat si sa desemnati in calitatea dvs. de parinte un tutore, ambele optiuni pot fi facute prin act unilateral autentic.
trandafir2 a scris:

Aveti copiii incredintati dvs. prin hotarare a instantei? Daca da, este bine, caci puteti atat sa impiedicati o persoana sa devina tutorele copiilor dvs., cat si sa desemnati in calitatea dvs. de parinte un tutore, ambele optiuni pot fi facute prin act unilateral autentic.

:stunned: Oy-vey! Impotriva vointei singurului parinte in viata? Oy-gevalt!

@alinaalys Nu puteti face nimic. Daca vi se intampla sa muriti inainte de varsta potrivita pentru un astel de eveniment despre care am auzit ca ar fi neplacut ;) iar copiii sunt inca minori autoritatea parinteasca va fi exercitata de parintele ramas in viata care va fi tutorele celor doi minori. Doar in ipoteza in care acest parinte este complet anormal si exista un pericol real pentru copii, instanta de judecata ii va incredinta altei persoane. D-voastra insa nu o sa aveti nici un cuvant de spus privitor la acest aspect pentru ca veti fi moarta iar mortii, in urma unei intelepte reguli de procedura, nu sunt ascultati in instanta. Nici prin testament nu puteti dispune privitor la asa ceva pentru ca copiii nu sunt bunuri, ci fiinte.
.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
ma gandeam ca poate exista vre-o modalitate sa-mi exprim dorinta sa nu fie incredintati tatalui lor daca patesc ceva.poate vre-o marturie,dovezi audio de comportament nesabuit,lucruri negandite si rostite,nu stiu zic si eu,ceva ce ar ajuta sa nu fie trecuti catre tata.
Domnul avocat v-a răspuns mai sus.
@ u.b.i.k.
parinte complet anormal si exista un pericol real pentru copii,

Cum demonstrăm asta? Bunăoară, psihopatul se comportă în societate absolut normal, e chiar jovial, săritor, problema apare în intimitate; sau schizofrenicul, care are perioade în care nu se manifestă, dar când îl apucă criza, ferească Dumnezeu! Are oare această mamă o posibilitate legală de a cere expertiza psihiatrică?
Dar oare ce a facut copiilor acel tata de nu este "vrednic" sa fie tata nici intr-o asemenea situatie?

Alte discuții în legătură

Minor, cine il poate ingriji si creste? Gracielle Gracielle Buna ziua! In cazul unui copil minor recunoscut de catre tata, care locuieste cu ambii parinti, DAR parintii sunt necasatoriti, daca unul din parinti ajunge ... (vezi toată discuția)
Testament coiciu coiciu ma intereseaza daca se poate face un testament in urmatoarea situatie: in cazul in care eu si sotul meu decedam in acelasi timp (gen accident) vrem ca de ... (vezi toată discuția)
Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)