avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Constituire comisie de disciplina. Caz delicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Constituire comisie de disciplina. Caz delicat

Buna ziua!
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru rezolvarea urmatoarei spete:
In cadrul sedintei de dimineata, cand managerul i-a solicitat consilierului juridic corectarea unor date referitoare la niste facturi trecute eronat intr-o intampinare acesta a ripostat violent atat verbal cat si fizic. La iesirea violenta a acestuia au asistet toti membrii comitetului director si alte doua persoane convocate la sedinta.Drept urmare, managerul a intocmit un referat adresat comisiei de disciplina.
Problema este urmatoarea: toti cei 3 membri ai comitetului director, dar si consilierul juridic constituie comisia de disciplina (+ seful biroului personal care nu afost prezent la sedinta).
In acest caz cu cine mai constitui comisia de disciplina, fiind evident ca toti membrii comisiei de disciplina sunt implicati in acest caz (unii ca parti, altii ca martori) si s-au autosuspendat din comisie?
Va multumesc mult si sper sa primesc un raspuns cat mai urgent deoarece luni dimineata cel mai tarziu trebuie sa am o solutie pentru aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 13 Februarie 2015
In acest caz, prin derogare de la reglemnetarea referitoare la componenta comisie de disciplina, angajatorul poate emite o noua decizie de constituire a unei noi comisii de disciplina pentru a cerceta fapta savarsita de catre consilierul juridic.
Putem cere forurilor superioare (ordonatorul principal de credite, respectiv DSP) sa numeasca membrii comisiei de disciplina ?
Se poate si asa ceva, avand in vedere situatia de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua! Vreau sa fac o cercetare disciplinara si nu sunt multumita de formularele mele... Ma poate ajuta cineva cu un model de -referat de sesizare; ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate iuliaiulia01 iuliaiulia01 In cazul in care un angajat absenteaza nemotivat si ii trimit notificare cu confirmare de primire ca daca nu se prezinta in 5 zile de la primirea ... (vezi toată discuția)
Comisia de cercetare disciplinara ankalaura85 ankalaura85 Pentru alcatuirea comisiei de cercetare disciplinara intr-o societate cu doi administratori se poate alcatui din directorul general, consilierul juridic si o ... (vezi toată discuția)