avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare soferi camion
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare soferi camion

Buna ziua. Cum se ponteaza soferii de camion? Se trec exact orele lucrate, dupa diagrama tahograf? Doar orele efectiv conduse se considera ore lucrate? In cazul lucrului in echipaj, cum se face pontajul? In cazul delegatiei, zilele in care soferul face pauza obligatorie, trebuie pontat sau se acorda doar diurna pentru ziua respectiva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 16 Februarie 2015
Potrivit art.44 alin.2 C.mun., salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Prin urmare, salariatul delegat va primi salariul plus diurna pentru perioada in care este delegat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj individual sofer autocamion rrramor rrramor Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti si pe mine , cum trebuie facut pontajul pentru un sofer de camion , fiind plecat cate 5-6 zile , in care binenteles ... (vezi toată discuția)
Pontarea si salariul pe tara al soferilor de autocamion angajaripolach angajaripolach Buna seara! Am o mare dilema cu privire la pontarea soferilor. Firma la care lucrez are 170 de soferi, toti lucrand pe comunitate. Pe acestia ii pontam cu 8 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite monicaion monicaion Buna ziua, Am de efectuat o expertiza judiciara in cauza promovata de un salariat in functia de sofer care solicita plata orelor suplimentare efectuate pe ... (vezi toată discuția)