avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza majorarea salariului minim pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza majorarea salariului minim pe economie

Ce se poate face in situatia in care angajatorul refuza majorarea salariului minim pe economie.Tinind cont ca acesta sa majorat incepind cu data de 01.01.2015 angasatorul refuza sa faca actul aditional prin care ti se majoreaza salariu minim pe economie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 16 Februarie 2015
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin:
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

2. art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
a) nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara, cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei;
....
d) stipularea in contractul individual de munca a unor clauze contrare dispozitiilor legale, cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei;
...

3. HG 1091/2014
art.3
(1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre personalul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin inspectoratele teritoriale de munca judetene si al municipiului Bucuresti, imputernicit, dupa caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice.
.....

4. In speta, sesizati Inspectoratul Teritorial de Munca si/sau Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim jhonny2x jhonny2x Buna ,sunt angajat la o firma si nu mi se da drepturile unui salariu minim pe economie.Am 500lei + 20 bonuri de 180lei,in total 680lei,atat trebuie sa iau sau ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate BarbuViorica BarbuViorica Sotul lucreaza la o firma de paza si depaseste numarul de 168 ore/luna,lucreaza pana la 230ore/luna ,nu este platit cu salariul minim pe economie,este platit ... (vezi toată discuția)
Salariul minim brut pe economie la firmele particulare samuraro samuraro as dori sa stiu daca si firmele particulare sunt obligate sa mareasca salariul minim brut pe economie din 2015, cel de 1050 lei. (vezi toată discuția)