avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca

Buna ziua,
Eu vreau sa vand un apartament si am gasit un cumpărător care vrea sa faca credit cu ipoteca pe apartamentul care il vand eu.
Am facut la notar un antecontract de vanzare-cumparare, cu acesta cumpărătorul a ajuns la banca,problema este ca banca nu a luat deloc legatura cu mine,iar in contractul de vanzare- cumparare,Dna notar a spus ca pe mine nu trebuie sa ma interesze banca ,cumpărătorul fiind cel care se va obliga sa-îmi vireze banii in contul meu,dupa semnarea actului final de vanzare cumparare ,la 7 zile dupa semnarea acestui contract,cu clauze stipulate pt mine vânzătorul: pact comisoriu ,care in caz ca cumpărătorul nu mi- ar vira banii contractul ar deveni nul de drept si as ,,redeveni proprietar,,
Rugămintea mea e sa- mi Spune-ți Dvs e legal acest lucru si daca cumparatorul nu- mi virează banii la data scadenta cum pot sa,mi recuperez apartamentul daca a fost deja intabulat pe numele cumpărătorului și-i ipotecat in favoarea băncii unde acesta a facut creditul.
Ce anume trebuie stipulat in contractul de vanzare cumparare final de către Dna notar??
Va multumesc foarte mult si va rog sa ma ajutati cu sfaturile Dvs sa nu îmi pierd apartamentul meu muncit de o viata!!!
Cel mai recent răspuns: Hj99 , utilizator 19:48, 18 Februarie 2015
Buna seara,

Ar trebui sa scrie in contract ca se transmite dreptul de propietate in momentul in care se plateste pretul.
Buna seara ,
Va multumesc foarte mult pt raspuns dar sunt nedumerita ,in acest caz , banca ,ca sa poată sa- i acorde creditul trebuie sa- i pună ipoteca mai întâi pe acest apartament,dupa ce ea il intabuleaza,deci daca eu nu,i transfer dreptul de proprietate pana la varsarea banilor in contul meu,ea o sa zică ca nu are cum obține creditul ipotecar,adica ma șantajează cu acest lucru( banca e interesata de obținerea ipotecii si apoi da banii ei!?, asta e nedumerirea mea)
Va multumesc respectuos
Ati spus ca ati facut un antecontract de vanzare-cumparare? Din cate stiu, un antecontract de vanzare-cumpare, nu reprezinta nimic altceva decat stipulatia partilor ca in viitor se vor obliga la perfectarea contractului de vanzare-cumparare (care acel contract va produce transferul proprietatii de drept).
Eu sunt viitorul vânzător si urmează zilele acestea sa închei acest act final de vanzare cumparare (antecontractul deja l,am facut) cu viitorul cumpărător care ,are deja un credit cu ipoteca aprobat,problema e ca banii ii v- a primi EL,in cont dupa semnarea contr de vanzare,cand deja devine proprietar si face intabularea ap meu pe numele lui si apoi pune ipoteca in favoarea băncii care ii da creditul.Ce garanție am eu ca ,cumparatorul dupa ce banca ii va da banii,mi-i da mie la data scadenta,atat timp cat banca nu a colaborat cu mine si nu îmi in virează banii mie,ci cumpărătorului

Va multumesc pt intelegere si ajutor
Cu respect
Clauza despre care v-a spus notarul este, probabil, un privilegiu, institutie juridica ce are prioritate fata de ipoteca.
Concret, daca nu vi se plateste pretul, banca nu v-a putea executa ipoteca.

"viitorul cumpărător care ,are deja un credit cu ipoteca aprobat" Avand in vedere ca sunteti inca proprietarul imobilului, banuiesc ca nu ati semnat contractul de ipoteca dvs...Nu stiu care este contractul aprobat al cumparatorului...
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
Diana Petrache, Avocat

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament prin programul prima casa 4 - astept raspuns urgent IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua As avea nevoie urgent de lamuriri legate de vanzarea unui apartament prin programul PRIMA CASA. In urma cu o luna am incheiat un ... (vezi toată discuția)
Vanzare garsoniera, cumparatorul ia credit Cm1234 Cm1234 Buna ziua, Am o garsoniera pe care doresc sa o vand. Am gasit cumparatorii si am aflat ulterior ca 15% din suma este din fonduri proprii iar ptr 85% vor lua ... (vezi toată discuția)
Prima casa- cand vireaza banca banii in contul vanzatorului ? danac71 danac71 Buna ziua, Vand un apartament prin programul Prima Casa 4 (presupun ca asta e ultimul). dosarul a fost aprobat in decenbrie atat de banca(,) cat si de ... (vezi toată discuția)