avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcularea consumului la locuintele ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcularea consumului la locuintele ANL

Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de lociunte ANL utilat cu o centrala comuna pentru incalzirea apei menajere si incalzire. Intrebarea mea este daca este normal si legal sa platesc si gazele facturate de catre societatea de distributie (pentru toata scara) si incalzirea calculata arbitrar de catre asociatie, in functie de metrii patrati? Mentionez ca pentru gazele necesare la bucatarie am contract, contorizare si facturare individuala. Oare aceasta nu este o dubla taxare...?
Intrebarea este un pic ambigua.
Despre ce fel de gaze este vorba?
Daca se folosesc gaze la acea centrala comuna, este corect ca acele gaze sa se transforme in energie termica si ea sa se repartizeze dupa suprafata utila.

Poate veniti cu niste detalii...
Contorul dvs de la ușa înregistrează gazele consumate de dvs când faceți mâncare. (dacă faceți :))). centrala de scara consuma alte gaze sa facă căldura si apa calda. Facturile vin separat, una dvs pe ce consumați si alta vine la DAFL S6 pentru gazele consumate de centrala. In factura de gaze pentru încălzire intra si încălzirea pe părțile comune.
P.S. Întreținerea vine mai mare la dvs pentru ca nu aveți subvenții cum au cei încălziți de RADET
Va rog sa cititi si legea 230 /2007 si hg 1588 / din 2007 si o sa vedeți ca fac distribuția facturilor corect. Căldura sa plătește dupa suprafata utila.

Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
terentetalharu, utilizator
Intradevar acele gaze se transforma in energie termica, dar ele par pe lista de consum separat de incalzire si sunt confirmate de o factura emisa de compania de gaze, in timp ce pentru incalzire nu exista o factura, dar este mentionata pe lista de consum separat ca si incalzire.

hadeti sa lamurim cateva lucruri:
1 se spune daca gatiti mancare si nu daca faceti
2 eu sunt din mures, nu din bucuresti, deci nu am nici o legatura cu RADET
3 facturile de gaze vin intr-adevar separat, una pe numele meu si cealalta pe numele asociatiei
4 in factura de gaze (fie ca e emisa pe numele asociatiei) nu are cum sa apara incalzirea, nici chiar pe partile comune pt ca acestea nu exista. (sau va referiti la conductele care traverseaza etajele si apartamentele?)
5 multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Adriantot, moderator
Scuze am crezut ca sunteți din București. Am înțeles a aveți o centrala de scara pentru apa calda si căldura. Gazele consumate de centrala si curentul consumat de centrala trebuie plătit de dumneavoastră in calitate de beneficiar. Firma care distribuie gazul facturează titularul de contract in speta Asociatia la fel si compania de distribuție energia electrica. Asociatia primește facturile si le calculează Echivalentul energiei termice in care intra consum gaze + consum CT. Asa apare pe lista dvs de plata căldura.
In pretul apei calde menajere intra apa rece + curent electric + gaze
Sper ca fost destul de explicit.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
terentetalharu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare cazan, boiler alta instalatie de caldura/apa calda im82 im82 Buna ziua, Locuinta la bloc. Pentru instalarea unui cazan sau boiler sau alta instalatie de generare a apei calde menajere sau agent termic de ce semnaturi ... (vezi toată discuția)
Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)
Calcul cheltuieli incalzire-apa calda bloc social armo armo va rog sa-mi spuneti si mie cum se face repartizarea cheltuielilor aferente caldurii si apei calde intr-un bloc social ?, lege , normativ etc.... va multumesc ... (vezi toată discuția)