avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere afacere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere afacere

Buna ziua, numele meu este Marius si mi-as dori sa va adresez o intrebare.

Imi doresc sa incep cu mama mea, bucatareasa de meserie, o mica afacere legata de produse de cofetarie mai explicit, torturi si retete proprii sau de ce nu retetele propriilor clienti.

M-am gandit la inceput sa incep simplu cu o pagina de facebook.. niste fotografii de lansare cu produse proprii ca sa imi fac clienti apoi sa incerc sa obtin niste fonduri europene, un plan mai complex.

Intrebarea mea este, daca fac lucrul acesta, cu facebook si restul trebuie sa ma tem de ceva? am de gand sa incerc sa fac cat mai multa publicitate la pagina poate si anunturi in ziar, orice. Exista vreo lege care ma poate opri sa fac asta fara firma? care sunt urmarile sau pasii care trebuiesc urmati?
Trebuie sa găsiți o formă de funcționare ca să achitați impozitele și taxele la stat aferent veniturilor, altfel faceți evaziune. Cel mai simplu este să începeți ca PFA, IF, pe specialitatea în care mama are calificare. Înregistrarea începe la ORC.
Trebuie creat un PFA neaparat, oricat de mica ar fi incercarea la inceput? pentru a testa "piata" daca intradevar prinde si merg lucrurile? Ca PFA trebuie neaparat diploma de calificare? Cheltuielile sunt mari pentru inceput, ca PFA?
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
chriss08, utilizator
Pentru infiintarea unui PFA aveti detalii aici, inclusiv costuri : [ link extern ] /

Trebuie creat un PFA neaparat, oricat de mica ar fi incercarea la inceput? pentru a testa "piata" daca intradevar prinde si merg lucrurile?

Sa fie clar, nu va obliga nimeni sa faceti PFA, dar atunci va asumati niste responsabilitati foarte mari, mai ales ca ati activa in sectorul alimentar, unde regulile sunt foarte stricte (apropos, le cunoasteti ?) si amenzile foarte dure. Daca va face cineva o reclamatie, ca din cauza dvs. s-a intoxicat, de exemplu ? Nu stiti pe cine aveti de client...Iar evaziunea nu e nici ea de neglijat, dar fiecare raspunde pentru ceea ce face...Deci da, zic ca ati avea de ce sa va temeti, nu credeti ?
Daca vreti doar sa testati, sa vedeti cum merge, de ce nu incercati mai intai printre cunostinte si prieteni, oameni pe care ii cunoasteti si va cunosc...
Pe de alta parte, nici o afacere nu este ferita de riscuri, asa ca ganditi-va bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene pentru productie-patiserie ContSters116875 ContSters116875 As dori sa deschid o cofetarie, productie proprie, in Ploiesti, cu ajutorul fondurilor europene. Pana cand pot sa accesez aceste fonduri? Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Ajutor in infiintarea unei societati iuliamarin iuliamarin Buna ziua, Vreau sa imi deschid o afacere, un PFA sau un SRL-D, si va rog, daca ma puteti indruma spre a alege optiunea cea mai corecta. Doresc sa fac ... (vezi toată discuția)
Articole casa de marcat anomarairam anomarairam Buna ziua, Trebuie sa configurez casa de marcat pentru un laborator de cofetarie cu produsele pe care le voi vinde (laborator cu vanzare strict pe comada, nu ... (vezi toată discuția)