avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestare culoare semafor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestare culoare semafor

salutari !
acuma cateva luni au schimbat semafoarele vechi cu niste semafoare cu senzori, care determina cat timp sa stea pe rosu/verde. eram obisnuit ca dupa verde ( care tinea cam 20 s ) cand apare culoarea galbena, inainte sa se faca rosu ramane galbena vreo 3-4 s. in fine..mergeam in coloana, si fix inainte de linia transversala s-a facut galben, am vrut sa ma opresc dar cand am observat ca m-as opri in partea cealalta am trecut. ghiciti cine era urmatorul din coloana? inainte de a ajunge la celalalt semafor, m-a tras la dreapta ca am trecut pe rosu. i-am zis frumos ca am vrut sa ma opresc dar daca franam prea tare sau mi-se rasturnau marfurile din masina, sau ma opream in mijlocul intersectiei si dupa aia ma amenda ca am blocat intersectia. nu era nimeni in intersectie cand am fortat semaforul, altfel ma durea undeva de marfa dar noh...inainte sa franez am vazut ca sunt politistii in spatele meu ddar cine credea ca s-au trezit cu piciorul stang? dupa ce mi-a luat carnetul, am facut contestatie si mi-am recuperat temporar permisul. maine am proces ( al 2-lea) . la primul, fraier ce sunt, chiar daca legea imi permite sa resping ca martor pe colegul lui, am zis ca poate sa-l intrebe, poate macar recunoaste ca a fost galben. am si eu martor, bineiinteles care vine la proces. am cerut sa mi -se aduca ceva poze sau video, ca stiu sigur ca era galben, si chiar daca inainte sa trec de linia transversala de stop s-a facut rosu, agentul nu avea cum sa vada fiind la o distanta de vreo 100 metrii de mine, si linia e foarte tocita, si era si lapovita...chiar daca aduc poze nu se vede nr de inmatriculare...sper ca am sanse mari. problema ar fi ca mi`au cerut cazierul rutier, care nu e prea "virgin"... vreo 10 amenzi pt viteza, 1 ptr alcolemie de 0,09 ( care l-am castigat in instanta) si inca una penala . nu stiu ce legatura are cu procesul meu, dar l-au cerut. ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Examenul la traseu pentru categoria b liliana_ivan liliana_ivan Buna seara! In oraselul in care sunt eu instructor auto, examinatorul pune frana daca examinatul, desi mai are 4-5 secunde de \"verde\" la ... (vezi toată discuția)