avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil!

Buna ziua ,
Am depus un dosar pentru indemnizatie de crestere a copilului in Noiembrie 2014. Am nascut un baietel in Octombrie, sunt studenta in cadrul universitatii Dunarea De Jos Galati. Mentionez ca am ramas repetenta in ultimul an 2013-2014 deoarece nu m-am putut prezenta la examene (sarcina). Si m-am inscris in anul universitar 2014-2015 (taxa) , din anul universitar 2010 pana in 2014 am fost la buget. Problema este ca dosarul a fost respins pe motiv de intrerupere a studiilor in ultimele 12 luni, desi nu am intrerupt nimic. Pana acum nu am primit nici un raspuns prin posta daca a fost aprobat dosarul sau respins, si a trebuit sa ma duc la ITM sa vad daca a fost acceptat sau nu. Dosarul contine toate actele necesare precum si adeverinta de la facultate in care mentioneaza ca in ultimii 4 ani precum si 2014-2015 sunt studenta la zi. Doamnele de acolo mi-au spus ca pot face o contestatie si sa ajungem in instanta desi nu am sanse de castig. As dori sa stiu ce este de facut si ce anume nu a fost in concordanta cu legea!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:16, 24 Februarie 2015
ITM-ul nu se ocupa cu asa ceva, ci AJPIS-ul.

art.2 alin.5 din OUG 111/2010 prevede ca, cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii :
.....
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului „A doua şansă“, sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în ţară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
...

Prin urmare, numai motivele medicale sunt exceptate de la frecventarea fara intrerupere a cursurilor de zi ale facultatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna , urmează sa nasc in noiembrie și doresc sa depun dosarul ... ElenaFroicu1 ElenaFroicu1 Buna , urmează sa nasc in Noiembrie și doresc sa depun dosarul pentru indemnizația de creștere dar am o nelămurire ! Sunt studenta anul 1 la zi ,pana in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc, mama studenta la master mihai03 mihai03 Fata mea urmeaza cursurile de Master al unei Fac din Iasi. Ea repeta ultimul an de Master. S-a casatorit in timpul studentiei, iar anul acesta a nascut. A ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Xuby Xuby Buna ziua. Sunt studenta din anul 2012, facultate la zi, am avut intrerupt anul universitar 2014/2015 (primul copil). Facultatea este de 4 ani, teoretic ... (vezi toată discuția)