avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Taxa de restituit angajatorului pentru pretinsa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Taxa de restituit angajatorului pentru pretinsa scolarizare

Buna ziua
sunt angajat la o multinational am fost la o scolarizare in Germania de 4 saptamani si m-au obligat sa semnez un contract additional cu o valoare de 3000 Euro sau sa raman 2 ani de cadrul firmei.Dupa un an si o luna am demisionat m-am efectuat preavizul am luat marti(24.02.15) fisa de lichidare de la resurse umane am adunat toate semnaturile neceseare inclusive contabilitatea a semna iar ieri am last fisa de lichidare la sefu la semna iar azi cand am ridicat fisa de la semna sa mai adaucat un rest de plata de 4595 Lei pe fisa care ieri nu erau. L-am intrebat pe sef ce este asta si a zis ca este suma de restituit de pe scolarizarea din Germania. Mentionez ca nu a fost o scolarizare a fost efectiv munca cu colegi nemti sa vedem cum se lucreaza. Mai mentionez faptul ca in urma asa zisei scolarizari nu am beneficiat de nici o diploma certificat atesta sau alt document care sa ateste calificarea si asa zisa scolarizare. Bani respective ei zic ca sunt cu cheltuielile efectuate in Germania,dar eu nu am bilet de transport pe numele meu nu am facture sau chitanta pe numele meu de la pensiune toate sau facut cu foaie colectiva si facture la comun..Eu am beneficiat numai de diurna care sa dat fiecaruia de 40 Euro/zi. Angajatorul zice ca sunt obligat sa dau bani inapoi pt ca am stat in cadrul firmei doar un an si o luna.Altii colegi de ai mei au semnat pe valori mai mari(9000 Euro) cu 6 luni de scolarizare si nu au mai venit efectiv la serviciu sa primeasca 3 nemotivate si nu au mai primit nici o instintare de la angajator precum ca trebuie sa dea ceva inapoi.
Angajatorul m-a ameninta ca nu imi mai da ultimul salariu cuvenit(de pe luna februarie) pana nu achit diferenta de 4595 Lei. Este legal ce face angajatorul in cazul meu? Marti fisa de lichidare fara nici o mentiune si semnata de contabilitate iar azi mentiune ca trebuie sa dau bani inapoi.
Obilgat sa semnez contract additional si nu am beneficiat de nici o diploma in urma scolarizari? Iar neplata ultimului salariu pt ca nu restitui diferenta de cheltuieli cu scolarizarea din Germania. Toate acestea sunt masuri legale?
Ce trebuie sa fac eu acuma?

Multumesc anicipat pt raspuns.

Alte discuții în legătură

Clauza de scolarizare in cim tiliuta tiliuta buna ziua, asi dori sa stiu in ce situatie ma aflu daca incalc o clauza de scolarizare pe care o am prevazuta in cim :``angajatul dispune de formare ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu act aditional lucasonte lucasonte buna ziua am si eu o intrebare am semnat in 2007 un contract de munca cu act aditional pe 5 ani cu scolarizare de 1 an in pentru functia de mecanic locomotiva ... (vezi toată discuția)
Scolarizare interna Sorina_nas Sorina_nas Buna ziua, Ma adresez azi cu o intrebare care imi pune ceva de probleme de natura juridica de cand am aflat. Se presupune ca peste cateva luni sa merg la ... (vezi toată discuția)