Buna ziua.Am incheiat un contract de prestari servicii cu o Firma din Germania la care am un angajat detasat pe 1 AN de zile .Am la contractul de munca act aditional incheiat prin care angajatul este instiintat de perioada de detasare (care expira in luna 06/2015),moneda in care este platit,conditii de locuit,conditii de clima ..etc.Am obtinut si Formularul A1 de la CNPAS Bucuresti .Acum angajatul imi solicita lichidarea pentru a se angaja direct la Firma din Germania,nicidecum pentru motive personale temeinice cum este Art.46/(3) din Codul Muncii (si acest refuz il putea face numai in momentul cand a fost instiintat pentru detasare adica anul trecut in luna 06)
Mentionez ca Firma din Germania nu mi-a solicitat rezilierea contractului si conform legislatiei aplicabile Formularului A 1 eu nu pot trimite alt angajat sa-l inlocuiasca pe acesta.
Inrebarea mea este: ii pot refuza lichidarea pana la momentul cand ii expira Formularul A 1 invocand art 45 si 46 din Codul Muncii ???? mai ales ca a semnat si un contract de fidelitate cu firma mea prin care el nu avea voie sa solicite firmei unde este detasat ,angajarea.
Va multumesc si va rog sa maajutati cu o metoda legala.
1. art.3 din Codul Muncii
... (2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze. (3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
...
2. art.81 C.mun.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
....
Asadar, demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
Pai si atunci protectia mea ca angajator unde este ?
Conform legislatiei Formularului A 1 eu nu pot sa trimit alta persoana care sa il inlocuiasca ,asta rezulta ca eu o sa pierd acel contract pt. ca angajatul meu vrea sa se angajeze la Firma din Germania ?
E101
Angela Cerdeanu
va rog sa ajutati-ma!totpe capul meu ramane#-o...as avea nevoie destul de urgent de:model de contract dintre firma romaneasca si cea din Germania.
Cei 10 ... (vezi toată discuția)
Detasare
negut_dorina
daca o societate care este subantreprenor detaseaza angajatii la alta soc care este antreprenor in baza aceluiasi contract cum se face inreg in ... (vezi toată discuția)