Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedepse complementare

Consilierul judetean sau local trebuie sa-si dea demisia in cazul in care acestuia i-a fost aplicata pedepsa complementara de interzicere a dreptului de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat ?
Cel mai recent răspuns: miracos , utilizator 13:38, 4 Martie 2015
Ma poate ajuta cineva?
Din punctul meu de vedere este discutabil deoarece legislatia nu este foarte clara in acest sens, de aceea va cer o parere avizata. Multumesc
A primit o pedeapsă cu suspendarea executării pedepsei?
Da
Iar ca pedeapsa complementara se interzice exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat pe o perioada egala cu pedeapsa a carei executare s-a suspendat sub supraveghere. Deasemenea cele doua interdictii se aplica si ca pedeapsa accesorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Considerare ca executata a pedepsei bep bep Buna ziua! In situatia in care o persoana este condamnata la pedeapsa de 1 an si 10 luni inchisoare dar, in temeiul art. 91 Cod penal, se suspenda sub ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat johnny8 johnny8 Buna seara, am urmatoarea condamnare: În baza art. 66 alin.1 lit.a,b,i Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului ... (vezi toată discuția)
Legalitate anulare permis de conducere bestflorin bestflorin Am avut un accident de circulatie in urma caruia am fost condamnat la 1 an cu suspendare.Ca pedeapsa accesorie am primit interzicerea dreptului de a conduce ... (vezi toată discuția)