avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fatada blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fatada blocului

Buna ziua,

Imi poate spune, va rog, cineva daca exista vreo lege unde sa se indice ce ai voie sa faci si ce nu ai voie sa faci pe fatada blocului?
Am o mare problema cu vecinul de deasupra mea care si-a improvizat niste sarme in afara geamului de la bucatarie si de la dormitor si isi usuca rufele ocupand 1/2 din geamul meu.
M-am interesat la Primaria Sector 3 si mi s-a comunicat ca din pacate nu exista nicio reglementare/lege privind interzicerea uscatului rufelor pe culme.
Asa ca trebuie sa gasesc o alta modalitate de a scapa de rufele vecinului din geam.
Am contactat si Asociatia de Proprietari care da din umeri nestiind ce trebuie facut.
Ma gandeam sa fac o reclamatie la Asociatie si la Primaria sustinand ca s-au facut modificari la fatada blocului.....dar nu stiu daca este ok.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
andreeaene, utilizator
Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Art. 14.
Proprietarul este obligat să menţină proprietatea sa individuală, apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu.

Prin uscarea rufelor in dreptul ferestrelor dvoastra vecinul va incalca, afecteaza si prejudiciaza dreptul de proprietate comuna (fatada este parte comuna).

Cum o rezolvati? Daca nu pe cale amiabila atunci cu foarfeca!:)
Cyan, va multumesc din suflet pentru raspuns.
O sa trimis o alta reclamatie Asociatiei indicand articolul de lege comunicat de Dvs.

Dar exista vreo lege unde sa se indice ce ai voie sa faci si ce nu ai voie sa faci pe fatada blocului?

Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
Adriantot, moderator
Din pacate impotriva nesimtirii nu exista legi . Exista in magazinele de tip brico niste tuburi spray ce contin un lubrifiant pe baza de petrol . O singura aplicare pe rufele prospat spalate il vor convinge pe vecin ca nu e bine ce face. Stiu ca nu este un sfat crestin dar daca veti intoarce si celalalt obraz cu siguranta veti mai lua o palma...
Daca cei de la primaria sector 3 nu au habar (ati cerut vreun raspuns in scris?) trimiteti o petitie catre Primaria capitalei si intrebati daca exista vreo HCL cu privire la uscarea rufelor pe fatada blocurilor in Bucuresti.

[ link extern ]

Foarfeca, spray, .....;)

Fatada blocului de locuit in comun reprezinta parte comuna a carei destinatie si aspect nu poate fi intervenit fara acordul asociatiei de proprietari
Utilizarea in mod exclusiv de catre un proprietar a unei parti comune se poate realiza numai cu acordul asociatiei de proprietari,a proprietarilor invecinati in baza unui contract de inchiriere
In Bucuresti,dispozitiile HCLM din 1992 modificate si completate prevad in mod expres

n) în blocuri, este permisă punerea la uscat a rufelor în balcoane, terase, logii, doar pe dispozitive care să nu depăşească cota parapetului; se interzice montarea oricăror dispozitive de uscare a rufelor pe întreaga faţadă a blocului;

Alte discuții în legătură

Cine verifica asociatiile de proprietari? andreeaene andreeaene buna ziua, am o problema cu asociatia de proprietari si am sesizat primaria. dar am primit raspuns ca cei de la primarie nu mediaza in cazurile ... (vezi toată discuția)
Sarme uscat rufe la bloc-prevederi legale nicolae80 nicolae80 Buna ziua, M-am mutat de curand la bloc...mare greseala :). Am gasit niste sarme de rufe prinse de peretele lateral al vecinului, dar care dau exact sub ... (vezi toată discuția)
Lnformatie reabilitare termica pe cont propriu andreeaene andreeaene Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele 3 probleme: 1.deoarece reabilitarea termica efectuata de Primarie nu se stie daca si cand se va face, ... (vezi toată discuția)