avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declarare persoana disparuta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declarare persoana disparuta

Buna ziua,
care este procedura pentru declararea unei persoane disparute ?

Am sunat la 112 si m-au intreptat catre sectia de politie din Crangasi. Aici m-au trimis sa o caut pe la spitale si mi-au zis sa ma duc a doua zi la sectia 25 unde nu mi-au luat nici o declaratie. Si-au notat pur si simplu pe o foaie ce le-am zis si m-au pus sa ma uit pe niste poze ce pareau a fi de la morga. Mi-au zis ca or sa faca niste verificari si ma suna ei.

Mentionez ca e vorba de o pensionara la care stau eu in chirie. Doamna avea mai multe proprietati, dar nu avea rude apropiate, doar un var cu care nu se intelegea si pe care nu stiu cum sa il contactez.
In garsoniera unde am inchiriat eu, doamna are adresa de buletin, iar pensia ii venea aici. Locuia in alta parte, nu mi-a spus unde. Saptamana trecuta trebuia sa vina sa isi ia pensia si chiria, dar nu a mai aparut, si telefonul este inchis(era singura modalitate cum o puteam contacta). Postasul a venit de 3 ori intrebandu-ma pe mine de ea.
Cel mai recent răspuns: farcas25 , utilizator 17:55, 17 Martie 2015
Scopul principal al declararii persoanei dispăruta ,consta in apararea drepturilor si bunurilor acesteia, deoarece lipsa indelungata si necunoasterea locului aflarii ei creeaza pericol pentru acestea.
Pentru declararea persoanei fizice disparuta fara urma trebuie sa fie intrunite mai multe conditii:
-lipsa la domiciliu a unor informatii privind locul unde domiciliaza,sau se afla provizoriu-spial,etc
-expirarea termenului de cel putin un an din ziua primirii ultimelor informatii la domiciliu despre locul unde aceasta s-ar afla
-epuizarea tuturor posibilitatilor de stabilire a unor informatii reale despre locul unde se afla aceasta
Expirarea termenului de cel putin un an din ziua primirii ultimelor informatii este o conditie in lipsa careia persoana fizica nu poate fi declarata disparuta fara urma.
Daca se cunoaste ziua primirii ultimelor informatii, atunci termenul de un an de zile incepe sa curga din acea zi.
Daca este imposibil de a se determina ziua primirii ultimelor informatii despre disparut, termenul pentru declararea disparitiei fara urma va incepe sa curga din prima zi a lunii urmatoare celei in care au fost primite ultimele informatii despre disparut
In cazul imposibilitatii de a determina luna primirii ultimelor informatii, termenul de un an curge de la intai ianuarie al urmatorului an.
In cazul dvs ,sesizati oficial politia responsabila domiciliului persoanei,detaliati cronologic cand ati avut ultima discutie cu persoana in cauza,cand ati constat concret lipsa acesteia
Suplimentar,faceti precizari asupra varstei,eventual boli,afectiuni
Mentionati numarul de telefon ,inclusiv ruda persoanei disparute
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
ynocentta, utilizator
Pentru disparitie nu erau cumva 48h de ore ?
Intre timp am trimis si o petitie pe site-ul politiei romane.
Eu nu am cum sa contactez ruda doamnei pentru ca nu am date de contact, stiu doar verbal de la batrana ca ar exista.
Mi se pare ciudat ca politia nu mi-a luat declaratie, imi creeaza impresia ca nu fac nimic, nu mai au chef de inca o Elodia.
Mai trece o zi si nimeni nu face nimic.
Daca merg din nou la Politie si insist sa dau o declaratie cum stiu ca e inregistrata ? Mi se da un numar, o copie sau o semnatura a politistului ? Intreb pentru nu am idee.

Deasemenea nu stiu cum o sa mai pot ramane la adresa respectiva, in momentul de fata ar mai fi banii platiti ca garantie, dar dupa ce se consuma acestia eu ce sa fac ? Oricum contractul era unul de mana si nu am mutatie pe buletin, aproape sigur o sa iau amenda pentru asta.
Aveti posibilitatea sa depuneti sesizarea direct in audienta la comandantul unitatii de politie,sau incercati sa transmiteti sesizare oficiala prin fax,astfel veti avea dovada ca sesizarea a fost transmisa autoritatii
Printr-o cunostinta am aflat adresa de facturare a numarului de telefon. Este in apropierea sectiei de politie 25 din Drumul Taberei(unde m-au indrumat cei de la sectia 20).

Am fost acolo crezand ca pot afla ceva de la vecini, locuinta respectiva este in renovare si se muta niste tineri.

Nu mai stiu ce sa mai cred. Nu inteleg de ce politia nu investigheaza. Practic proprietara a vandut si a disparut lasandu-ma pe mine in cealalta garsoniera fara sa trimita macar un sms. Telefonul probabil va fi inchis pentru neplata caz in care eu nu mai am nici o dovada despre unde ar fi stat dansa. Incepe sa imi fie frica pentru ca adresa de buletin a batranei este unde stau eu. Ma gandesc sa apelez la vreo televiziune daca ei nu fac nimic.

Alte discuții în legătură

Sechestrare si amenintare cu pistol pappa pappa buna seara pe data de 28 august 2012 am venit revenit in tara din Belgia de la mama unde si lucrasem pe timpul veri. In Otopeni am luat un taxi de la o firma ... (vezi toată discuția)
In urma cu cativa ani am facut o plangere la politie pentru hartuire ... nicuvl nicuvl In urma cu cativa ani am facut o plangere la politie pentru hartuire prin mijloace electronice de comunicatii, fiind amenintat telefonic si injurat noaptea. ... (vezi toată discuția)
Reclamatii neintemeiate repetate la politie de disparitie a unei persoane. Unbroken Unbroken Buna dimineata, va scriu pentru ca am nevoie de sfaturi referitoare la o situatie, in care suntem implicati eu, prietena mea, mama acesteia si, mai nou, ... (vezi toată discuția)