avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de plasament
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de plasament

Copiii dati la asistentii matewrnali in regim de urgenta pe baza dispozitiei directorului DGASPC, nu primesc alocatia de plasament conform OUG 65/2014 .Agentia Judeteana de Plati refuza sa puna in aplicare art.128 (4) din Legea 272/2004 republicata. Motivatia acestora este ca nu le permite programul sa plateasa alocatia de plasament pentru micutii luati in plasament decat pe baza unei horarari judecatoresti. Perioada cuprinsa intre emiterea Dispozitiei de plasament de catre director si emiterea unei hotarari judecatoresti este de 3-5 luni,in aceasta perioada copiiilor nu li se acorda alocatia de plasament.Alocatia de plasament este de 1.2 ISR ,adica de 600 lei/luna,problema ca in aceasta alocatie de plasament se regasesc banii pentru alocatia de hrana,imbracaminte,incaltaminte,etc.,acestea se decontau pe baza de facturi de catre DGASPC pana la aparitia OUG.65/2014.In concluzie acesti copiii sunt privati de banii necesari alimentelor ,etc. Am batut la usa Agentiei Judetene de Plati,DGASPC,toata lumea intelege dar nu se rezolva nimic.Ce putem face?
Multumesc!
#-o

Alte discuții în legătură

Interpretare oug isma87 isma87 Buna ziua, oug 65/2014 -referitoare la alocatiile pentru copiii cum se poate interpreta acest venit? este acordat pentru copiii sau pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatie plasament VeronicaSt VeronicaSt Buna dimineata, Pentru copiii aflati in plasament care au implinit varsta de 18 ani, si au grad de handicap care este alocatia de plasament 600 lei sau 900 ... (vezi toată discuția)
Solicitarea unui drept legal in cazul copiilor cu sindromul down ContSters329214 ContSters329214 BUNA ZIUA! Mama unui copil cu sindromul DOWN solicita acordarea dreptului la hrana, imbracaminte,...si sume de bani pentru nevoi personale, in baza ... (vezi toată discuția)