avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Solicitarea unui drept legal in cazul copiilor cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Solicitarea unui drept legal in cazul copiilor cu sindromul DOWN

BUNA ZIUA! Mama unui copil cu sindromul DOWN solicita acordarea dreptului la hrana, imbracaminte,...si sume de bani pentru nevoi personale, in baza art. 129 din Legea 272/2004 si a H.G. 904/2014, conform carora are dreptul sa primeasca sumele de 16,60 lei (alocatie de hrana) si 498 lei (drept. imbracaminte, incaltaminte,...) / an, pt copilul de 4 ani.
In art. 129, alin. 2, se mentioneaza ca necesarul acestor nevoi si suma de bani pentru nevoi personale se stabilesc in functie de varsta si nevoile copilului, prin HOTARARE a CONSILIULUI LOCAL.
Cunoasteti cazuri asemanatoare in alte orase, in care Consiliul Local sa fi adoptat o astfel de masura?
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Hcl acordare drepturi copii cu cerinte educationale speciale cata32 cata32 Pentru acordarea drepturilor aferente copiilor cu cerinte educationale speciale se aproba hotarare de consiliu local? (vezi toată discuția)
Alocatia de plasament ALIOSA ALIOSA Copiii dati la asistentii matewrnali in regim de urgenta pe baza dispozitiei directorului DGASPC, nu primesc alocatia de plasament conform OUG 65/2014 ... (vezi toată discuția)
Interpretare oug isma87 isma87 Buna ziua, oug 65/2014 -referitoare la alocatiile pentru copiii cum se poate interpreta acest venit? este acordat pentru copiii sau pentru ... (vezi toată discuția)