avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Avertisment viteza luat pe nedrept
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Avertisment viteza luat pe nedrept

Este ora 3 fara 20 noaptea si eu nu pot dormi. De ce? De nervi. Ce s-a intamplat in urma cu cateva ore: eu circulam regulamentar(50/h) pe o strada din Timisoara. Nu era trafic, eu eram pe banda 1. Din spate vine tare o masina, o astept sa treaca, ca sa ma bag in spatele ei pt a vira stanga la semafor(sa nu-i tai calea)
Un politist sare in mijlocul drumului, cel din fata mea incetineste si agentul ii face semn sa continue drumul si mie sa opresc. Ii prezint documentele, imi zice ca am itp-ul expirat(il cred pe cuvant) si ca..am depasit viteza legala! Il intreb cat aveam, gandindu-ma ca aveam 53-54 si el imi zice 85. Deci l-a luat radarul pe ala de pe banda a doua si m-a bagat pe mine in probleme. i-am zis sa se uite atent la inregistrare, a zis ca s-a uitat de cateva ori si tot asa reiese. Pana la urma m-am ales cu o amenda de 400 si ceva de ron pt itp(pe care o voi plati maine) si un avertisment pentru viteza. Intrebarea mea e: pot contesta avertismentul? Am vreo sansa sa se uite cineva pe filmarea aia si sa-mi dea dreptate? Pot cere in vreun fel sanctionarea agentilor? Chiar daca avertismentul nu e amenda, eu nu pot sta linistit stiind ca am dreptate si ca politia romana face "ce vrea muschii ei". Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rocarolla , utilizator 22:24, 25 Martie 2015
Puteti face plangere contraventionala si sa anuleze avertismentul.
Ca sa faceti ceva impotriva agentului, trebuie sa dovediti intentia in oprirea dvs abuziva, ceea ce este f greu de probat.
Multumesc. Am platit amenda pt itp expirat si am lasat-o balta cu avertismentul. Maine este pt a treia oara cand ma duc pt a redobandi talonul(desi am facut itp-ul la rar),pt ca este acolo la ghiseu un zeflemist care de fiecare data imi mai zice de cate un act ce trebuie sa i-l prezint. In situatii din astea, dpdv legal ce se face? Sa vorbesc cu superiorul lui? Nu am timp sa ma duc de 10 ori sa-si bata joc de mine. Politia romana e in slujba cetateanului si eu sunt un om normal, care nu a omorat pe nimeni. Cu toate astea am senzatia ca toti(majoritatea) politistii au un comportament abuziv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare de prioritate, accident Andrei133 Andrei133 As dori sa va intreb ce este de facut in aceasta situatie: avem un drum principal cu cate doua benzi pe sens, un drum secundar, un semafor la 200 m de drumul ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac sa contest sau nu amenda de circulatie Mihaineken Mihaineken In data de 9 aprilie am fost oprit de radar pt ca circulam cu 61 km/h. Cu aceasta ocazie sa constatat ca ai itp expirat de 2 zile.(am mentionat politistului ... (vezi toată discuția)
Consider abuz decizia ag. de politie....... milanezzzul milanezzzul ........care prin decizia sa ma declarat vinovat intr-o situatie in care nu cred ca eram de vina. Ma deplasam cu auto de pe o strada catre intersectia care ... (vezi toată discuția)