avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare de costuri pentru caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare de costuri pentru caldura

Au fost montate repartitoare pentru caldura pentru toate apartamentele sau spatiile cu alta destinatie inca de la construirea condominiului. Este normal ca aceste repartitoare de caldura sa nu fie luate in seama si sa se calculeze consumul de energie termica la pausal, asta fiindca constructorul blocului, care detine si cele mai multe spatii din bloc nu doreste acest lucru? In conditiile in care aceste repartitoare oricum sunt montate, pot sa solicit sa mi se respecte dreptul meu de a alege sa mi se ia in considerare acest repartitor? Trebuie sa se intruneasca un procent mai mare de doritori pentru a fi luate in seama? Multumesc
Cel mai recent răspuns: katrin , utilizator 12:03, 18 Martie 2015
Montare repartitoarelor de costuri pentru incalzirea lociuntelor au fost montate in baza a ceva - o hot. a AG, dvs. trebuie sa stiti mai bine, astfel ca acum daca se vrea sa nu se faca repartizare costurilor cu incalzirea prin repartitoare, trebuie sa fie hotarat tot de catre proprietari in baza unei hotarari... insa pacat de investitie.

In alta ordine de idei, daca constructorul are cele mai multe spatii de locuit, ar trebui sa fie in favoarea repartizarii costurilor prin repartitoare de costuri - mai ales daca aceste spatii nu sunt locuite. Pune robinetii pe zero si astfel costurile cu incalzirea vor fi minime.
Daca spatiile sunt totusi ocupate, chiar nu inteleg ratiunea repartizarii costurilor cu incalzirea in sistem pausal.
Chestiunea este ca in cazul de fata dvs. aveti dreptate sa "optati" pentru folosirea repartitoarelor, insa v-am spus, depinde de hotararea majoritatii.
Repartitoarele de caldura ca si apometrele au fost montate odata cu construirea blocului (2008). La inceput s-au luat in calcul cateva luni, dar pe urma firma constructoare s-a razgandit pe motiv ca ceilalti proprietari deschideau caloriferele f rar si se incalzeau de la vecini cu caldura care trecea prin pereti.
La acest moment toate contractele cu furnizorii sunt facute pe numele firmei care a construit blocul si care detine aprox 80% din spatiile din bloc toate inchiriate. Acum cativa ani s-a infiintat o asociatie de proprietari, presedinte fiind numita administratora firmei respective, asociatie care n-a functionat niciodata fiindca firma constructoare n-a mai vrut.
Prin urmare toate cheltuielile de intretinere ne sunt facturate de aceasta firma dupa ce la randul ei primeste facturi de la furnizori.
Cum pot sa-i oblig sa-mi ia in calcul repartitoarele de caldura si sa nu se mai calculeze la pausal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura radianta ContSters122354 ContSters122354 cum se poate calcula caldura radianta in functie de nr de elementi de calorifer dintr-un apartament ? trebuie cartea tehnica a blocului daca da de unde se ... (vezi toată discuția)
Renuntare la repartitoarele de caldura george4444 george4444 Buna ziua, In calitate de locatar al unui bloc in Bucuresti, cum pot/putem incepe procedura de renuntare la repartitoarele de caldura ? Tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea administratorului de bloc razvan0606 razvan0606 Buna ziua, Am apartamentu inchis in termopan si izolat termic, am contoare de apa si caldura, nu am pt gaze, si cu toate astea sunt obligat pe perioada ... (vezi toată discuția)