avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa intru in concediu de crestere a copilului dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa intru in concediu de crestere a copilului dupa intoarcerea sotului meu la munca?

Soţul meu a optat pentru concediul de crestere al copilului -nascut in 27 iulie 2014-pana la un an si eu m-am intors la serviciu. La intoarcerea lui la serviciu, pot eu sa continui pana la implinirea varstei de doi ani? Si daca da, el mai beneficiaza de suplimentul de insertie? In ce conditii?. Am inteles ca persoana care nu a solicitat CCC poate beneficia de cel putin o luna de concediu.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 18 Martie 2015
Pentru ce durata a CCC s-a optat initial?
S-a optat pentru un an.
Optiunea duratei CCC nu mai poate fi schimbata. Prin urmare, nu se poate schimba in CCC cu o durata de 2 ani.

OUG 111/2010
art.7 (7) Opţiunea beneficiarului prevăzută la alin. (1) se exprimă în scris, pe bază de cerere, şi nu poate fi schimbată pe parcursul acordării drepturilor.

art.11
Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situaţia în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;

b) în situaţia în care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia.

Sotul dvs poate beneficia de stimulentul de insertie, daca se intoarce la munca împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;-Care este maximul de care se poate beneficia? După ce sotul meu se întoarce la serviciu, am dreptul la concediu potrivit acestui articol sau am inteles gresit?
Cel putin o luna un parinte, iar celalalt parinte poate sta 11 luni sau 23 de luni, dupa caz.

Aveti dreptul sa intrati in CCC cel putin o luna de zile, daca indepliniti conditiile de acordare a CCC si a indemnizatiei aferente.

In cazul in care nu indepliniti aceste conditii, tatal copilului poate sta in CCC 1 an de zile..

Alte discuții în legătură

Dosar alocatie nou nascut +stimulent de insertie georgianaa georgianaa 1. In cat timp de la nasterea copilului trebuie depus dosarul pentru alocatie? 2. Daca optez pentru ccc de 1an, iar tatal isi ia luna obligatorie in ultima ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pet65 pet65 as dori daca se poate sa aflu cu cat timp inainte de expirarea concediului postnatal de 1 an trebuie sa se prezinte sotia la serviciu pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Iacobdana Iacobdana Buna ziua , Ieri am fost sa imi depun actele pentru indemnizatie copil pana la 1 an , am efectuat cele 42 zile concediu postnatal urmand sa intru in ... (vezi toată discuția)