Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie si nelamurire

femeie,nascuta pe 09.1960 , cu 11 ani si 7 luni gr I si 8 ani si 5 luni gr a IIa. care este data iesirii la pensie? stagiul de cotizare este de 40 de ani .. stiu ca exista tabelul conform caruia ptr 11 ani de grupa I, primeste reducere de 5 ani jumatate iar ptr 8 ani de grupa aIIa primeste un an jumatate.. ce as vrea sa stiu este daca se iau in calcul cele 7 luni de grupa I si cele 5 luni de grupa a IIa la reducerea varstei de pensionare. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:22, 18 Martie 2015
Se au in consideratie doar anii intregi.
Reducerea este de 7 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire ioana_livia ioana_livia Buna seara, mama are 11 ani si 7 luni de gr I si 8 ani si 5 luni de grupa a II-a. din cate am inteles cele 7 luni de grupa I vor trece la grupa a II-a ... (vezi toată discuția)
Cand iese la pensie? omideo20 omideo20 Buna seara! O femeie nascuta in luna mai 1962 cu 23 ani si 11 luni vechime din care 14 ani de grupa I si 2 ani grupa 2 cand poate ieai la pensie? (vezi toată discuția)
Cum influențează grupa 1 de munca stagiul de cotizare si reducerea perioadei de pensionare? sofia valentina sofia valentina Am 56 de ani, o vechime in munca de 30 de ani, dintre care am 11 ani de grupa 1. Cum influențează grupa 1 de munca la stagiul de cotizare si la vârstă de ... (vezi toată discuția)