avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cedare Intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cedare Intreprindere individuala

As dori sa cedez o II pe numele mamei mele, sau sa trec pe numele ei.Practic intreprinderea individuala este a ei, eu figurez doar cu numele.si din cauza asta nu pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.Exista cumva una din aceste variante?
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 20:29, 25 Martie 2015
Nu, intreprinderile individuale nu pot fi "cedate" precum partile sociale sau actiunile unei societati. O puteti "inchide", dupa ce mama d-voastra s-a inregistrat si ea la registru, ca sa ii puteti vinde bunurile. La o asemenea predare de active, daca aveti stocuri, riscati sa platiti toate taxele odata.
Da, asta este problema.daca o inchid, trebuie platit tot stocul de marfa si tot impozitul odata....chiar nu exista o alta solutie?
Se poate face transferul treptat, pe masura ce vindeti marfa. Marfa noua o achizitionati pe noua II. Desi va sfatuiesc sa va infiintati un SRL, pfa-urile vor fi lovite greu din 2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer stoc marfa intreprindere individuala marcud marcud Buna ziua! As dori sa inchid intreprinderea individuala si sa transfer stocul de marfa cu factura de pe intreprindere individuala pe un srl. Este corect asa? (vezi toată discuția)
Ajutor- intreprindere individuala sub_bass2002 sub_bass2002 Daca ma poate sa ajuta cineva, va rog cat mai repede. Am o intreprindere individuala, un cabinet veterinar. Am cumparat niste medicamente pe care am trecut la ... (vezi toată discuția)
Lichidare sau suspendare srl MANOLACHE LAURA MANOLACHE LAURA Buna ziua!Detin un SRL de care nu ma mai pot ocupa deoarece am adus pe lume de curand un copilas.Nu stiu ce pot face cu societatea ,mai ales ca mai am marfa in ... (vezi toată discuția)