avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... certificat vs sentinta executorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

certificat vs sentinta executorie

Vreu sa stiu daca un Certificat eliberat de catre Tribunal si semnat de catre un grefier poate inlocui o sentinta civila pronunţată de Tribunalul care este executorie ( fiind vorba de un litigiu de munca). Salariatul nu a asteptat Sentinta si a scos de la tribunal un certificat cu care isi cere drepturile.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 20 Martie 2015
Executarea silita se face numai in baza existentei unui titlu executoriu .

Art. 632 C.proc.civ. - Temeiul executării silite
(1) Executarea silită se poate efectua numai în temeiul unui titlu executoriu.

(2) Constituie titluri executorii hotărârile executorii, hotărârile definitive, precum şi orice alte hotărâri sau înscrisuri care, potrivit legii, pot fi puse în executare.

Prin urmare, consider ca in baza unui certificat de grefa nu se poate efectua o executare.
E vorba despre reintegrarea in munca in baza acestui certificat de grefa. E in regula sa decidem reintegrarea in munca doar in baza acestui certificat.Inca nu a fost eliberata sentinta .
Nu conteaza ca este pentru reintegrare. Punerea in executare, in opinia mea , trebuie sa se faca in baza hotararii judecatoresti.

Angajatorul decide daca pune in executare solutia instantei in baza certificatului de grefa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit la serviciu un certificat de grefa prin care se hotara ... croberta croberta Am primit la serviciu un certificat de grefa prin care se hotara suspendarea retinerilor din salariu pentru un angajat (retinerile se faceau pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in munca Alice-Manuela Alice-Manuela Salariata a castigat procesul avand ca obiect anularea deciziei de concediere si reintegrarea pe functia detinuta anterior concedierii, precum si drepturile ... (vezi toată discuția)
Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel? Adrian_MG Adrian_MG Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel, dupa procedura veche? De mentionat este faptul ca ... (vezi toată discuția)