Buna ziua,
in urma cu ceva timp am avut o relatie extraconjugala cu un coleg de serviciu. Acesta detine o firma, iar pe perioada relatiei, eu i-am dat cateva bonuri de motorina de la alimetarile masinii personale, pentru a si le inregistra pe firma lui, drept urmare el mi-a restituit banii pe tva. Dupa ce s-a incheiat aceasta relatie, el mi-a solicitat sa-i returnez contravaloarea tva-ului, amenintandu-ma ca in caz contrar imi va suna sotul si ii va spune de ce a fost intre noi. I-am dat acestuia o suma de bani pe care o consideram suficienta si i-am cerut bonurile de motorina (fiind constienta ca acest lucru nu este posibil, daca le-ar fi inregistrat in contabilitate), insa nu am primit nici un bon . Dupa 5 luni de zile, am primit un sms in care scrie "Astept diferenta de bani in cel mai scurt timp, altfel ...." . Asa cum am spus, eu consider ca suma de bani restituita acopera ceea ce el mi-a dat la vremea aceea, neavand bonurile, nu pot stii exact daca "m-am achitat" sau nu.
Intrebarea este daca il pot da in judecata pentru santaj si amenintare si daca nu cumva as fi acuzata de complot la evaziune fiscala?
Mentionez faptul ca nu este o persoana cu care sa poti ajunge la o intelegere, efectiv nu se poate discuta cu acesta, iar mie imi este teama ca imi distruge casnicia si ma denigreaza in fata colegilor.
Multumesc pt timpul acordat!
Ce face fostul dvs prieten se numeste santaj, puteti depune plangere pentru faptul ca va solicita bani in schimbul tacerii, va dati seama ca pana la urma, inevitabil va afla si sotul de toata povestea, poate ar fi bine sa aveti intai o discutie cu dansul, hotararea va apartine.
Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia.
Dacă faptele au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Santaj?
Lex1988
Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. ... (vezi toată discuția)
Santaj
elvirabt
Prin intermediul ONG-ului prietenei mele X, am aplicat ca parteneri ai ONG-ului A si am obtinut finantare.
Presedinta ONG-ului A emite tot felul de pretentii ... (vezi toată discuția)