avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu ...

In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu o sa vrea sa fie in continuare prietena lui o s-o facă de rusine si o sa publice pe o rețea de socializare niste poze mai vechi compromitatoare, este santaj sau nu , adică nu se urmărește un folos , va rog sa-mi spuneti
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este șantaj.

Infracțiuni contra libertății persoanei - Șantajul -
Art. 207.
(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează amenințarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru persoana amenințată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

Folos nepatrimonial = Folos care nu e exprimat în bani.
Adică exact ce face el - vrea să o oblige să aibă în continuare o relație amenințând-o cu publicarea pozelor.
Să-i facă cât mai repede plângere penală.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi dacă băiatul, cum ziceți, nu urmărește nici un folos, atunci de ce ar posta poze compromițătoare? Numa întreb... :))) Să șadă băiatul blând... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj? Lex1988 Lex1988 Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. ... (vezi toată discuția)
Santaj elvirabt elvirabt Prin intermediul ONG-ului prietenei mele X, am aplicat ca parteneri ai ONG-ului A si am obtinut finantare. Presedinta ONG-ului A emite tot felul de pretentii ... (vezi toată discuția)
Santaj si abuz. Pop Paul Pop Paul Buna, am si eu o problema, o fata de 15 ani santajeaza o multime de fete cu poze nud, prietena mea are o poza in costum de baie iar ea o tot santajeaza cu asta ... (vezi toată discuția)