Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere Cetatenie Copii

Buna ziua,

Sunt un cetatean roman casatorit cu o cetateanca malaeziana. In incercarea de obtinere a cetateniei romane pentru fiica mea (nascuta in Olanda), am fost refuzat de ambasada Romaniei din Olanda pe motivul ca numele mamei nu corespunde actelor tipizate romanesti.
In Malaezia persoanele nu au prenume. Sotia mea are doar nume. Pe certificatul de nastere al fetitei (din Olanda) la prenumele mamei este semnul "-".
Din aceasta cauza ambasada mi-a comunicat ca nu pot obtine cetatenie fiicei.

Puteti sa imi spuneti daca aceasta problema poate fi rezolvata? Cei de la primarie din Olanda mi-au comunicat ca aceasta cerere a Ambasadei Romane nu este fondata si ca nu ar trebui sa fie probleme.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:30, 23 Martie 2015
Daca sunteti cetatean roman casatorit cu o malaezianca inseamna ca minora are cetatenia romana prin faptul ca dvs. sunteti tatal ei. Certificatul de casatorie l-ati transcris/inscris la autoritatile romane? Mai pe inteles aveti certificat de casatorie romanesc? Le-ati aratat celor din ambasada actele de identitate ale sotiei dvs? Mai intai trebuie sa obtineti certificatul de casatorie si mai apoi sa solicitati certificatul de nastere. Eventual le solicitati pe ambele concomitent. Trebuie sa solicitati o traducere a certificatului de nastere al sotiei malaezience deoarece numai asa puteti proba faptul ca in Malaezia oamenii nu au decat nume, fara prenume, cu toate ca este putin probabil. Personal am vazut certificate si din Malaezia si din Olanda dar aveau nume si prenume.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator
Legea 21/1991
Art. 5. - (1) Copiii născuţi pe teritoriul României, din părinţi cetăţeni români, sunt cetăţeni români.
(2) Sunt, de asemenea, cetăţeni români cei care:
a) s-au născut pe teritoriul statului român, chiar dacă numai unul dintre părinţi este cetăţean român;
b) s-au născut în străinătate şi ambii părinţi sau numai unul dintre ei are cetăţenia română.

Prin urmare, copilul dvs este cetatean roman.
Nu stiu cate certificate de nastere Malaeziene ati vazut, dar va garantez ca absolut toti cetatenii Malaezieni (musulmani) nu au nume si prenume.
aciufu a scris:

Nu stiu cate certificate de nastere Malaeziene ati vazut, dar va garantez ca absolut toti cetatenii Malaezieni (musulmani) nu au nume si prenume.

Daca nu ma credeti pe cuvant nu va ramane decat sa va adresati direct Directiei de Evidenta a Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date Bucuresti.
depabd@mai.gov.ro. Telefonul lor este 021/413 56 49.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de divort pentru un cetatean al republicii moldova ce a obtinut cetatenia româna AdrianMo AdrianMo Buna ziua, As dori sa stiu unde se poate transcrie în registrul starii civile românesti un certificat de divort al unui cetatean al Republicii Moldova ce ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului romenesc in italia darius28 darius28 ce acte imi trebuie pt obtinerea unui certificat romanesc pt fetita mea si cat costa toate taxele (vezi toată discuția)
Pasaport tata expirat nu pot face certificat de nastere pt copil? Simona_hora@yahoo.com Simona_hora@yahoo.com Am un copilas nou nascut si vreau sa ii fac certificat de nastere,dar de la Starea Civila mi-au zis ca e imposibil pana nu obtin un nou pasaport pt tata(care e ... (vezi toată discuția)