avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Transcriere certificat de divort pentru un cetatean al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Transcriere certificat de divort pentru un cetatean al Republicii Moldova ce a obtinut cetatenia româna

Buna ziua,
As dori sa stiu unde se poate transcrie în registrul starii civile românesti un certificat de divort al unui cetatean al Republicii Moldova ce tocmai a obtinut cetatenia româna?
De fapt aceasta persoana (femeie) locuieste în Franta si la Amnasada României de la Paris nu i-au fost date mai multe detalii, spunându-i-se doar ca se face la Tribunalul Bucuresti. Precisez ca aceasta transcriere este ceruta de Ambasada României la Paris pentru realizarea pasaportului. De altfel actul de nastere din Republica Moldova a fost deja transcris în oficiul starii civile române le Primaria Sectorului 1 din Bucuresti.
Ati putea va rog sa-mi spuneti unde se face aceasta procedura, cât dureaza si ce implica?
Multumindu-va anticipat, salutari distinse,
Adrian
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:43, 20 Iulie 2010
Depinde unde a fot emisa hotararea de divort. Puteti afla detalii tot acolo unde a fost transcris si certificatul de nastere, la primaria sectorului 1.
Alte informatii puteti gasi si aici:[ link extern ]
Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi a paşapoartelor simple temporare pentru cetăţenii români cu domiciliul în România, cele pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate precum şi cererile ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorării documentului de călătorie deţinut anterior se depun la ghişeele din sediul situat în Bucureşti, Sector 1, str. Nicolae Iorga nr. 27-29, corpurile de clădire B, C, D şi E.
ADRESA INSTITUŢIE: STR. NICOLAE IORGA NR.29,
SECTOR 1, BUCUREªTI
TEL: 021-2129626
Informatii utile gasiti si aici: [ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
Laura Ciobeica, moderator
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Cred ca ati înteles ca divortul s-a prununtat în Franta si de aceea m-ati orientat spre site-ul Ambasadei României la Paris. Am uitat sa specific ca divortul a fost declarat în Republica Moldova în 2003 între doi cetateni moldoveni, din care doar unul (actuala mea prietena) a devenit cetatean român anul trecut. Ea locuieste acum în Franta. Poate aveti un raspuns diferit în urma acestei precizari.
Salutari distinse,
Adrian
Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date
Bucuresti, str.Obcina Mare nr.2, sector 6, Bucuresti
Fax: 021/413.50.49, 021/413.48.49
E-mail: depabd@mai.gov.ro
Tel: 021/413.54.42; 021/440.27.70; 021/440.24.40; 021/440.25.40;
Link : [ link extern ]
Persoanele care fac dovada cetateniei romane cu Certificatul de depunere a juramantului de credinta eliberat de Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, depun cererea de transcriere a certificatelor/extraselor de stare civila, procurate din strainatate, la D.S.C. - Sector 1- Bucuresti; persoanele care se legitimeaza cu permis de sedere permanenta eliberat de O.R.I. in care se mentioneaza domiciliul stabil in Romania, vor adresa cererea de transcriere primarului unitatii administrativ-teritoriale, potrivit datelor inscrise in permisul de sedere.
Sper ca aceasta informatie sa va fie utila.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatului de casatorie la sector 1 bucuresti. Tanea05 Tanea05 Buna ziua! spuneti-mi va rog care e procedura de transcriere a certificatului de casatorie moldovenesc la sector 1 Bucuresti? Cit dureaza intreg procesul? ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere la viza de resedinta veronica89 veronica89 Buna ziua ma numesc Veronica sunt casatorita cu cetatean roman si am domiciuliu la Braila as dori sa stiu daca pot sa transcriu certificatul meu de nastere la ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta a universitatii spiru haret Mirelar Mirelar Am terminat facultatea de Filosofie - Jurnalism id in anul 2008 , in anul 2005 cand am depus o serie de acte pentru inscriere , am adaugat si diploma de ... (vezi toată discuția)