avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe subventiile pe suprafata sau animale
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit pe subventiile pe suprafata sau animale

Se plateste impozit pe subventiile acordate de catre UE si statul roman pt subventiile pe suprafata si animale in cazul unei persoane juridice,respectiv pfa,intrep.individuala sau intrep.familiala?
Cel mai recent răspuns: dorelpetru , utilizator 09:36, 23 Aprilie 2015
Daca subventia are fonduri intro proportie mai mare de la.UE si o componenta mica de la statul roman nu cred ca se poate plati impozit pe ceva primit de la UE !
Dar oare nu imi poate raspunde nimeni din acest forum la intrebare ?
Buna ziua!
Revin cu aceasta intrebare in sensul ca aceste asa zise subventii sunt de fapt forme de sprijin cu o componenta minora de la bugetul de stat si o componenta majora de la UE,respectiv fonduri externe nerambursabile.In acest sens aceste venituri pot fi incadrate in categoria venituri neimpozabile conf :
"ART. 42 Venituri neimpozabile
În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizaţiile şi alte forme de sprijin cu destinaţie specială, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale şi din alte fonduri publice, inclusiv cele din fonduri externe nerambursabile, precum şi cele de aceeaşi natură primite de la alte persoane, cu excepţia indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Nu sunt venituri impozabile indemnizaţiile pentru: risc maternal, maternitate, creşterea copilului şi îngrijirea copilului bolnav, potrivit legii; Norme metodologice" din codul fiscal.
In cazul impozitului pe profit cum se contabilizeaza aceste venituri ?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
dorelpetru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventia primita de la apia lauraoradea lauraoradea buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca subventia primita de la APIA pentru terenul agricol si pentru animale este supusa impozitului pe venit. mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe salar SIIA SIIA daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea problema : se retine impozit la concediu medical pentru ingrijire copil bolnav sau nu? (vezi toată discuția)
Impozitare indemnizatie risc maternal adina06 adina06 Buna seara! Sunt in concediu de risc maternal si am citit in codul fiscal ca indemnizatia pentru risc maternal nu se impoziteaza. Am primit fluturasl de salar ... (vezi toată discuția)